Από την ΓΓΑ τόνιζαν ότι «όλες οι απαντήσεις θα δοθούν τη Βουλή» σχολιάζοντας ακόμη μία προσπάθεια από τον ΣΕΓΑΣ να καταδείξει ότι η συγκεκριμένη διάταξη είναι αντισυνταγματική. Η ομοσπονδία ζήτησε την γνωμοδότηση του συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου ο οποίος ανέπτυξε τις θέσεις του υποστηρίζοντας ότι οι προβλέψεις του νόμου Αυγενάκη για την αναδρομικότητα των θητειών και τα όρια ηλικίας όσον αφορά στην εκλογιμότητα των προέδρων και των μελών των αθλητικών ομοσπονδιών είναι αντισυνταγματικές και παραβιάζουν το αυτοδιοίκητο των αθλητικών φορέων και τα ατομικά δικαιώματα των στελεχών του αθλητισμού.
Ο κ. Αυγενάκης από την πρώτη στιγμή είδε με ιδιαίτερη ικανοποίηση τους Ελληνες ολυμπιονίκες και πρωταθλητές με δημόσιες παρεμβάσεις τους να συμφωνούν με το σχέδιο νόμου ενώ στο σύνολό τους οι ΝΟΔΕ σε όλη την χώρα με κοινή τους επιστολή τονίζουν ότι ο νέος αθλητικός νόμος θα βοηθήσει σε μέγιστο βαθμό τις τοπικές κοινωνίες.
Από εκεί και πέρα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η δημόσια πρόσκληση που έχει κάνει ο υφυπουργός στην ΕΟΕ με την οποία της ζήτησε να τοποθετηθεί με επίσημο τρόπο για το όριο ηλικίας και θητειών και στην ολυμπιακή επιτροπή. Με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της ελληνικής ολυμπιακής επιτροπής Σπύρο Καπράλο τονίζει ότι: «Στην χθεσινή, 4η και τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, όπως ήδη γνωρίζετε, κατέθεσα τον προβληματισμό μου ενώπιον όλων των κομμάτων του Κοινοβουλίου και ζήτησα να έχω τις απόψεις τους, σχετικά με το ενδεχόμενο της θέσπισης ορίων θητείας ή/και ηλικίας και στα μέλη της Ε.Ο.Ε. Όπως ήδη γνωρίζετε, αποτελεί μια πρακτική που ήδη εφαρμόζεται σε πολλές Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές ανά τον κόσμο, όπως για παράδειγμα σε:
– Βραζιλία (όχι περισσότερες από 2 θητείες), – ΗΠΑ (όχι περισσότερες από 2 θητείες), – Νέα Ζηλανδία (όχι περισσότερες από 3 θητείες), – Ελβετία (όχι περισσότερες από 3 θητείες), – Ιρλανδία (όχι περισσότερες από 3 θητείες), – Γερμανία (ανώτατο όριο ηλικίας τα 70 έτη), – Γαλλία (ανώτατο όριο ηλικίας τα 70 έτη)
και πολλές άλλες “μεγάλες” ή “μικρότερες” Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές (ΕΟΕ).
Επ’ αυτού και γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για το θέμα, μιας και έχει κατατεθεί πρόταση στο παρελθόν στην ολομέλεια της Ε.Ο.Ε., παρακαλώ να έχω την άποψή σας».