Οι δύο αιώνιοι, είχαν βρεθεί αντίπαλοι στον τελικό της 27ης έκδοσης της διοργάνωσης. Μια έκδοση, η οποία έμελλε να σημαδευτεί από μια διαδικασία πρωτόγνωρη στα ελληνικά δεδομένα, αφού ο τελικός νικητής προέκυψε στο στρίψιμο του νομίσματος στη σέντρα του γηπέδου παρουσία των διαιτητών και των αρχηγών των δύο ομάδων.
Ο αγώνας αλλά και η παράταση είχαν βρει τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1. Ο Γιώργος Σιδέρης είχε ανοίξει το σκορ για τον Ολυμπιακό στο 49ο λεπτό, ενώ στο 55` ο Μίμης Δομάζος -και παρά την αποβολή του Μητρόπουλου τρία λεπτά νωρίτερα- είχε ισοφαρίσει για τον Παναθηναϊκό σε 1-1.
Μάριος Ηλιόπουλος μετά το ντέρμπι: «Το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του»
Η διαδιασία των πέναλτι δεν προβλεπόταν κι έτσι ο στρίψιμο της δεκάρας από τον διαιτητή, Μίχα, νικητής αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός. Οι «ερυθρόλευκοι» από την πλευρά τους, υποστήριξαν πως ουδείς ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού είδε την πλευρά του νομίσματος, παρά μόνο οι Μίχας και Δομάζος. Μάλιστα ο Γιώργος Σιδέρης δεν πήγε να υπογράψει το φύλλο αγώνος φανερά απογοητευμένος και οργισμένος.
Με την κατάκτηση του Κυπέλλου στον «κλήρο», όπως ανέφεραν οι εφημερίδες εκείνης της εποχής, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πανηγυρίσει την κατάκτηση του νταμπλ, του πρώτου της Ιστορίας του. Να σημειωθεί ότι αυτή ήταν και η τελευταία φορά που ίσχυσε η διαδικασία του νομίσματος, καθώς από την επόμενη χρονιά καθιερώθηκε η διαδικασία των πέναλτι.
Παναθηναϊκός: Οικονομόπουλος, Αρ. Καμάρας, Μητρόπουλος, Σούρπης, Αθανασόπουλος, Δημητρίου, Ελευθεράκης, Ροκίδης (46′ Φραντζής), Δομάζος, Γραμμός (106′ Γονιός), Φιλακούρης.
Ολυμπιακός: Λιαδέλης (57′ Ξαρχάκος), Γκαϊτατζής, Αγανιάν, Ζαντέρογλου, Παυλίδης, Ν. Σιδέρης, Στολίγκας (67′ Μίχας), Βασιλείου, Γ. Σιδέρης, Κουμαριάς, Μποτίνος.