Επίσης παρόντες ήταν πολλοί παράγοντες του αθλητισμού και παλιοί αθλητές, μεταξύ των οποίων και ο Γιώργος Ρουμπάνης, που κατέκτησε στη Μελβούρνη χάλκινο μετάλλιο πριν από 60 χρόνια (1956) στο επί κοντώ, ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε ο Γιάννης Κουτσογιαννόπουλος, προπονητής στίβου της Φιλοθέης αλλά και της Νίκης Μπακογιάννη, που κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στην Ατλάντα (ύψος).
Στεφανίδη και Κρίερ έκαναν την είσοδό τους στο στάδιο περνώντας μέσα από 10 υπερυψωμένα κοντάρια του επί κοντώ σε μορφή αψίδας που κρατούσαν παιδιά της ακαδημία στίβου του ΑΟ Φιλοθέης, ενώ οι παρευρισκόμενοι δεν σταμάτησαν να τους επευφημούν.
«Ευχαριστώ όλους όσοι βρίσκονται εδώ, τους ανθρώπους του συλλόγου μου, που έχω μεγαλώσει εδώ, της Πολιτείας και της ΕΟΕ, του ΣΕΓΑΣ και τους χορηγούς μου. Σήμερα πιστεύω ότι η βραδιά πρέπει να αφιερωθεί στα παιδιά. Θυμάμαι ότι κι εγώ όταν ήμουν μικρή, θεωρούσα τόσο πολύ σημαντικό να μπορέσω να μιλήσω σε Ολυμπιονίκες έστω και για ένα λεπτό. Αυτό σκοπεύω να κάνω κι εγώ απόψε και να αφιερώσω όσο περισσότερο χρόνο γίνεται σε αυτά», είπε ο 26χρονη Ολυμπιονίκης, για να περικυκλωθεί σε ελάχιστα δευτερόλεπτά από δεκάδες μικρούς θαυμαστές της, που ήθελαν να της μιλήσουν, να την αγκαλιάσουν να της πάρουν ένα αυτόγραφο.
Η ιστορία των θρυλικών μεταγραφών: Από τον Ντέταρι του Ολυμπιακού... στον Νεϊμάρ
Η Στεφανίδη αποκάλυψε και το μυστικό για τις διαφορετικού χρώματος κάλτσες που φορά στους αγώνες, αφού όπως είπε αυτό ξεκίνησε κατά τύχη την εφετινή χρονιά, της βγήκε και για γούρι το συνέχισε. Επίσης, ο πανηγυρισμός με τα πηδήματα πάνω στο στρώμα που κάνει μετά τα επιτυχημένα άλματα δεν σημαίνει κάτι, αλλά είναι αυθόρμητος αφού το συνηθίζει από μικρή ηλικία και φαίνεται καθαρά στα βίντεο των αγώνων της από παλιά.
Ο Δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού, Παντελής Ξυριδάκης, συνεχάρη την Στεφανίδη και τόνισε ότι οι διακρίσεις της την εφετινή χρονιά μας δίδαξαν ότι παρά την οικονομική κρίση στη χώρα μας μπορούμε να πετύχουμε πολλά.
Ο κ.Καπράλος τόνισε: «Η Κατερίνα έδειξε ότι είναι κάτι ξεχωριστό, εδώ, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όχι μόνο επειδή κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ, αλλά κυρίως, γιατί με μια ενέργεια που έκανε μας συγκίνησε όλους. Χάρισε τα κοντάρια της στους νέους αθλητές εδώ, του ΑΟ Φιλοθέης, και για μένα αυτό δείχνει το μεγαλείο ενός αθλητή, ότι είναι πρότυπο για τη νέα γενιά, ότι είναι κάτι ξεχωριστό. Το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο Ρίο ήταν το “κερασάκι στην τούρτα” για τη χώρα μας, σε ένα άθλημα τόσο δύσκολο, που το βλέπει όλος ο κόσμος. Κύριε Παναγόπουλε, ναι, ο στίβος είναι ο βασιλιάς των Ολυμπιακών Αγώνων. Συγχαίρω την Κατερίνα για το μετάλλιο και είμαι σίγουρος ότι θα μας χαρίσει και άλλες επιτυχίες στο μέλλον».
Τέλος ο κ.Παναγόπουλος, είπε: «Για την εκπληκτική σταθερότητα, για τις εντυπωσιακές επιδόσεις, τις σπουδαίες διακρίσεις της Κατερίνας Στεφανίδη, έχουν δικαίως ακουστεί τόσα πολλά που οτιδήποτε και αν προσθέσω θα ακουστεί περιττό. Θέλω λοιπό να μοιραστώ μαζί σας το πολύ χαρακτηριστικό εκείνο στοιχείο, για το οποίο όλοι εμείς στο ΣΕΓΑΣ νιώθουμε τόσο υπερήφανοι για εκείνη. Το ότι δηλαδή η Κατερίνα δεν πρωταγωνιστεί μόνο στους στίβους των σταδίων όλου του κόσμου, αλλά και στο επίσης δύσκολο και απαιτητικό στίβο της επιστήμης και στον ακόμη πιο δύσκολο και απαιτητικό στίβο της ζωής. Καταφέρνει να είναι κορυφαία στο αγώνισμά της με βαθύ σεβασμό στο αγωνιστικό υπόβαθρο του αθλητισμού, κάνει μεταπτυχιακές σπουδές και μαζί καταφέρνει να ζει και να χαίρεται. Γι΄ αυτό η Κατερίνα πρέπει να είναι και πρότυπο για τους νεότερους αθλητές. Είναι γι΄ αυτό που αξίζουν συγχαρητήρια πρώτα απ΄ όλα στην ίδια, αλλά και στη Ζωή και το Γιώργο, τους γονείς της, τους προπονητές της, με πρώτο το σύζυγό της Μιτς, αλλά και το σύλλογό της που καλλιεργεί τον αθλητισμό με μέτρο και με ήθος. Και για να έχουν ανταπόκριση οι επιτυχίες της Κατερίνας και των άλλων αθλητών, θα πρέπει η Πολιτεία μετά από πάρα πολλά χρόνια, να αυξήσει τα κονδύλια που διαθέτει για τον αθλητισμό. Κατερίνα για όλα όσα πρόσφερες σε ευχαριστούμε πολύ.