Η αδελφή της, Γεωργία, επίσης είναι αθλήτρια του επί κοντώ και έτσι όλοι στο σπίτι μιλούν την ίδια αθλητική γλώσσα. Δοκίμασε ως παιδί σε πολλά αθλήματα, αλλά κανένα δεν την κράτησε. Στα 10 της κάνει τις πρώτες απόπειρες με το κοντάρι στα χέρια και ο τότε ομοσπονδιακός τεχνικός, Παναγιώτης Συμεωνίδης, την παροτρύνει να συνεχίσει.
Σπάει όλα τα εθνικά σχολικά ρεκόρ, κερδίζοντας το χρυσό στη Γυμνασιάδα του 2006, ενώ η πρώτη της διεθνής εμπειρία ήταν στα 15 της, όταν εκπροσώπησε την Ελλάδα (το 2005) στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, στο Μαρακές, όπου κέρδισε με 4,30 μ.
Το 2009 οι σειρήνες από την άλλη άκρη του Ατλαντικού -και συγκεκριμένα, μία υποτροφία από το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ- την απομακρύνουν από την Ελλάδα.
Οι πρώτοι μήνες ήταν δύσκολοι και χρειάστηκε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να μπει στον τρόπο ζωής μιας άλλης ηπείρου και όχι απλά μιας διαφορετικής χώρας. Τα αγγλικά της ήταν καλά για επισκέπτρια, όχι όμως για μόνιμη κάτοικο και είχε μεγάλη δυσκολία συναναστροφής.
Αήττητη Νότιγχαμ κόντρα στη Λίβερπουλ
Μετά τον πρώτο χρόνο τα ξεπέρασε όλα αυτά και τα πράγματα πήραν το δρόμο τους. Σπούδασε αρχικά Βιολογία, ενώ αγωνίστηκε με τα χρώματα του Πανεπιστημίου Στάνφορντ. Ακολούθησε ένα μεταπτυχιακό στη Νευροψυχολογία.
Παρέμεινε στις ΗΠΑ για να δουλέψει και να κάνει το διδακτορικό της στη Γνωστική Ψυχολογία (Cognitive Psychology) στο Φοίνιξ (Αριζόνα). Παράλληλα, διδάσκει και η ίδια Ψυχολογία. Φέτος, μετακόμισε στο Οχάιο, μαζί με το σύζυγο και προπονητή της, Μίτσελ Κρίερ.
Γνωρίζονταν πάρα πολλά χρόνια, αλλά ήταν φίλοι και κανείς δεν είχε σκεφτεί κάτι παραπάνω, μέχρι που κατάλαβαν πως η μοίρα τους είναι κοινή. Γνωρίστηκαν σε αγώνες στην Αριζόνα, όταν ο Μίτσελ τής πρότεινε να τη φιλοξενήσει σπίτι του. Για χρόνια ήταν φίλοι, μέχρι τον Μάιο του 2015, οπότε ο έρωτάς τους σφραγίστηκε με το γάμο τους.
Ο Μίτσελ λατρεύει την Ελλάδα και τα καλοκαίρια είναι πάντα εδώ με την Κατερίνα για να απολαύσουν τις ομορφιές της χώρας μας. Οι επιτυχίες της Κατερίνας μέχρι την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν πάρα πολλές τόσο στην Αμερική όσο και στις διεθνείς διοργανώσεις όπου εκπροσωπούσε την Ελλάδα.
Η καθοδήγηση από τον Αμερικανό αργυρό Ολυμπονίκη του επί κοντώ το 2004, Τόμπι Στίβενσον, ήταν καταλυτική στα πρώτα της χρόνια στην Αμερική. Κορυφαίες στιγμές της, πριν από τη χθεσινή, ήταν όταν χρίστηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου 2016, με άλμα 4,81 μ.
Επίσης, ήταν τρίτη το 2016 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου και δεύτερη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2014 και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού το 2015.