Με τον γενικότερο τίτλο «Δημιουργούμε από το σπίτι!», το Ίδρυμα καλεί τα παιδιά να «μην περιοριστείς σε τεχνικές και υλικά! Εκφράσου ελεύθερα με ό,τι υλικά διαθέτεις στο σπίτι, εμπνεύσου από τα αγαπημένα σου αντικείμενα και μοιράσου μαζί μας τις δημιουργίες σου, ζωγραφιές, κατασκευές, γλυπτά».
Εμπνεύσεις πολλές. Και αρκετές από αυτές, λίαν πολύτιμες, κρύβονται στα έργα της συλλογής του Μουσείου που είναι ελεύθερα προσβάσιμο online, στο goulandris.gr. Εκεί συναντάμε καλλιτέχνες οι οποίοι επίσης άντλησαν έμπνευση από τα αγαπημένα τους αντικείμενα.
Όπως ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ στη «Νεκρή φύση με καφετιέρα», που με τόση αγάπη ζωγραφίζει ορισμένα από τα λιγοστά του υπάρχοντα. Άλλοι επιλέγουν να φτιάξουν μόνοι τους τα προσωπικά τους αντικείμενα, όπως ο Πολ Γκογκέν σμιλεύει και φιλοτεχνεί το «Σκαλιστό μπαστούνι».
ΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ
Ο Εντγκάρ Ντεγκά αποτελεί άλλο ένα ιδιοφυές παράδειγμα, που για προσωπική του ευχαρίστηση και με οδηγό την παρατήρηση μετατρέπει σε γλυπτά τα αγαπημένα του θέματα για να τους δώσει ζωή. Ένα από αυτά είναι και το «Άλογο στην ποτίστρα».
Τα έργα των συμμετεχόντων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Μουσείου και μόλις αυτό ανοίξει και πάλι για το κοινό, 25 ζωγραφικά έργα και 5 κατασκευές που θα επιλέξει τριμελής επιτροπή, θα έχουν την ευκαιρία να εκτεθούν στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου.
Όροι συμμετοχής
• Αφού ολοκληρώσετε τα έργα σας, μπορείτε να τα σκανάρετε ή να τα φωτογραφίσετε και να τα στείλετε στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας, τον τίτλο του έργου και την ηλικία σας, καθώς και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Σε περίπτωση που εμπνευστήκατε από κάποιο έργο της συλλογής του Μουσείου, μπορείτε να αναφέρετε επίσης τον τίτλο του έργου και τον δημιουργό του.
• Τα έργα, έως δύο στον αριθμό ανά συμμετέχοντα, μπορείτε να τα στείλετε έως τις 9/5/2020.
• Τα ζωγραφικά έργα να μην ξεπερνούν τις διαστάσεις 39 Χ 50 εκ.
• Οι κατασκευές και τα γλυπτά να μην ξεπερνούν τις διαστάσεις 40 Χ 40 Χ 40 εκ.
• Για τα έργα που θα επιλεγούν για να την έκθεση στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου, θα επικοινωνήσει το Μουσείο μαζί σας για περισσότερες διευκρινήσεις.
Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα goulandris.gr και στις σελίδες στα social media @BEGoulandrisFoundation.