Τα ψέματα στα social media και στα κομματικά ΜΜΕ για τη δημιουργία εντυπώσεων και τη δολοφονία χαρακτήρων κατά των πολιτικών αντιπάλων ήταν καθημερινότητα για τα υπόγεια, τα ισόγεια και τους άλλους ορόφους της Κουμουνδούρου, μέχρι και τον 7ο, που ήταν το γραφείο του κ. Τσίπρα.
Τώρα που όλα αυτά γίνονται από «συντρόφους» εναντίον «συντρόφων», κάποιοι απαύδησαν και προσπαθούν να πουν «ως εδώ».
Η κοινή γνώμη, δε, θυμάται κάποιο από τα στελέχη που σήμερα πρωταγωνιστούν στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ – με εξαίρεση τον Ευκλείδη Τσακαλώτο σε κάποιες περιπτώσεις- να αντιδρά όταν οι επιθέσεις του συστήματος Τσίπρα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και κατά άλλων αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης ή ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ξεπερνούσαν τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης.
Χθες, η Εφη Αχτσιόγλου ανακοίνωσε ότι αναγκάζεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσει trolls που διέδιδαν και sites που αναπαρήγαγαν ότι είχε στείλει SMS στον Αλέξη Τσίπρα με το οποίο του ζητούσε να παραιτηθεί ή ότι εκείνη μαζί με άλλα στελέχη τον περίμεναν έξω από το γραφείο του το βράδυ των εκλογών για να του πουν να παραιτηθεί κ.λπ. Στο βίντεο που θα ευχόταν ποτέ να μην είχε κάνει, η κ. Αχτσιόγλου που έχει χαρακτηρίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη «διαφημιστή ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών», δήλωσε ότι «για όλα υπάρχει ένα όριο».
«Eδώ και λίγο καιρό εκτοξεύονται, συστηματικά και συντονισμένα, από μιντιακά και σοσιαλμιντιακά κέντρα, άθλιες συκοφαντίες που εμφανίζουν εμένα και στελέχη που στέκονται στο πλευρό μου ως υπονομευτές του Αλέξη Τσίπρα. Εχω διαβάσει τα πάντα.
Αδιανόητα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, διανθισμένα με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, με υβριστικά επίθετα, ακόμη και κραυγές για προδότες. Αυτή η αθλιότητα τελειώνει εδώ», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η κ. Αχτσιόγλου και εμμέσως χρεώνει την επίθεση εναντίον της στον κ. Κασσελάκη, καλώντας τον να πάρει θέση.
«Είμαι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσω όλα τα μέσα που μου δίνει ο νόμος απέναντί τους. Οχι για μένα. Αλλά για την ποιότητα της Δημοκρατίας και για τη δημοκρατία στην παράταξή μας.
Και για τον ίδιο λόγο ζητώ και από τον συνυποψήφιό μου Στέφανο Κασσελάκη, που έχει υποστεί και αυτός ανοίκειες επιθέσεις, απέναντι στις οποίες από την πρώτη στιγμή δημόσια έχω τοποθετηθεί, να πάρει θέση για το αυτονόητο. Να καταδικάσει τον πόλεμο λάσπης περί δήθεν υπονομευτών του Αλέξη Τσίπρα», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο Στέφανος Κασσελάκης αναγκάστηκε να αναρτήσει ότι η κυρία που βγήκε στην τηλεόραση και είπε ότι ο ίδιος και η οικογένειά του ψήφιζαν Νέα Δημοκρατία δεν ήταν η γιαγιά του, όπως παρουσιαζόταν. «Παρακαλώ για σεβασμό στη μνήμη των γιαγιάδων μου», έγραψε εκείνος που έχει κάνει λόγο για «σκηνοθετημένο πρωθυπουργό του Γκρίνμπεργκ» και έχει για πρωτοσύμβουλο τον Πολάκη.
ΣΥΡΙΖΑ: Γρίφος τα 50.000 μέλη
Στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βρουν τι θα κάνουν με τα περίπου 50.000 μέλη που δεν πήγαν να ψηφίσουν στον πρώτο γύρο, αλλά έχουν δικαίωμα να πάνε να ψηφίσουν στον δεύτερο.
Για λόγους που παραμένουν αδιευκρίνιστοι από την Κουμουνδούρου και την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή που διοργάνωσε τις εσωκομματικές εκλογές, το Μητρώο Μελών του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν περασμένο στο σύστημα.
Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ - Βέλη Ανδρουλάκη σε Γερουλάνο, Κατρίνη για τις δηλώσεις περί συνεργασιών
Τώρα, εν όψει δεύτερου γύρου, το θέμα πρέπει να ξεκαθαριστεί. Και η λύση που βρήκε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή είναι τα περίπου 50.000 παλιά μέλη που δεν ψήφισαν την πρώτη Κυριακή, αλλά θέλουν να ψηφίσουν αυτήν την Κυριακή στον δεύτερο γύρο, να στείλουν μέχρι σήμερα τα στοιχεία τους προς επικαιροποίηση.
Αυτή η εξέλιξη δεν άρεσε στο επιτελείο Κασσελάκη και γι’ αυτό ο Παύλος Πολάκης εξέφρασε την έντονη διαφωνία του καλώντας την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή να πάρει πίσω την απόφασή της ως «απαράδεκτη».
Με την απόφαση της ΚΕΦΕ όμως διαφώνησε και το επιτελείο της Εφης Αχτσιόγλου.
ΣΥΡΙΖΑ: Η στροφή του Παππά και η «κωλοτούμπα» της Ακρίτα
Εκτός από τον κ. Αντώναρο, τη στήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη εξέφρασε χθες και ο Νίκος Παππάς, λίγο μετά τη συνάντηση που είχαν στη Βουλή.
«Είναι προφανές ενώπιον του ελληνικού λαού και του δημοκρατικού κόσμου, στη βάση της συζήτησης που κάναμε, ότι ο Στέφανος θα έχει τη στήριξή μου και θα ενθαρρύνω την εκλογή του στον β’ γύρο της Κυριακής. Θεωρώ ότι μπορεί να δώσει την πνοή και το βηματισμό για να πάμε γρήγορα στην προοπτική της νίκης. Στέφανε, καλή δύναμη», είπε ο κ. Παππάς.
«Ευχαριστώ πολύ, Νίκο. Την Κυριακή κάναμε το πρώτο βήμα για μια προοδευτική κυβέρνηση στον τόπο. Σήμερα, με την υποστήριξή σου, κάνουμε το δεύτερο βήμα. Την Κυριακή θα κάνουμε το τρίτο βήμα. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, πάμε πολύ δυνατά για τη νίκη και την μεγάλη προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος», αντέτεινε ο κ. Κασσελάκης.
«Πολύ καλή εξέλιξη», έγραψε στο facebook ο Παύλος Πολάκης.
Η συνάντηση, ωστόσο, ανάμεσα στον Νίκο Παππά και τον Στέφανο Κασσελάκη στη Βουλή έγινε νωρίς το πρωί και αμφότεροι δεν είχαν αντιληφθεί την «κωλοτούμπα» της Ελενας Ακρίτα, η οποία, αφήνοντας έντονες αιχμές κατά της κ. Αχτσιόγλου, ενημέρωσε το κοινό της ότι αλλάζει γνώμη και δεν θα στηρίξει τελικά την κ. Αχτσιόγλου, αλλά θα στηρίξει τον κ. Κασσελάκη. Τι άλλαξε; Κατά την κ. Ακρίτα, «η απαξίωση του 45% με χαρακτηρισμούς για το “θολό” αποτέλεσμα και την έλλειψη σοβαρότητας των ψηφοφόρων» από την πλευρά της κ. Αχτσιόγλου την προβλημάτισαν ιδιαίτερα…
ΣΥΡΙΖΑ: Πως μπορεί να μπει στη Βουλή ο Κασσελάκης
Αίσθηση προκάλεσε χθες η δήλωση ενός εκ των επιλαχόντων βουλευτών Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, του Θ. Τσακρή, ότι προτίθεται να παραιτηθεί προκειμένου να είναι στη Βουλή ο κ. Κασσελάκης, αν είναι την ερχόμενη Κυριακή πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Για να συμβεί αυτό βεβαίως δεν αρκεί η παραίτηση του κ. Τσακρή. Πρέπει να υπάρξει ένα ντόμινο παραιτήσεων έξι στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από τη λίστα των εκλεγμένων αλλά και επιλαχόντων βουλευτών Επικρατείας. Ειδικότερα, πρέπει να παραιτηθεί ένας εκ των Οθωνα Ηλιόπουλου, Ελενας Ακρίτα και Ευάγγελου Αποστολάκη και πέντε επιλαχόντες, μεταξύ των οποίων η Πόπη Τσαπανίδου, ο Μιχάλης Καλογήρου και η Τζένη Λειβαδάρου.