Ολα ξεκίνησαν από μία φωτογραφία που ανέβασε η Ελενα Ακρίτα στον προσωπικό της λογαριασμό, όπου φαίνεται η πισίνα του σπιτιού της, και τα όσα έγραψε προκάλεσαν βροχή από αρνητικά σχόλια. Η λεζάντα που τη συνόδευε σχολίαζε δημοσκόπηση για τον ΣΥΡΙΖΑ και έγραφε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ πέμπτος. Καλά το πάμε. Ο κόσμος μας αποθεώνει και συνεχίζουμε με μπρίο το ίδιο βιολί. Προσφυγή στις κάλπες χθες».
Το σχόλιο συγκέντρωσε εκατοντάδες αρνητικά σχόλια από επικριτές του Στέφανου Κασσελάκη. Τα περισσότερα επικεντρωμένα στην πισίνα που διακρινόταν στο βάθος. Αυτό ανάγκασε την κ. Ακρίτα να επανέλθει. Και επανήλθε γράφοντας: «Και για να τους προλάβω, ναι, το σπίτι έχει πισίνα σχεδόν 40 χρόνια, από το 1985 που χτίστηκε. Αν είχα κάτι να κρύψω, δεν θα τη φωτογράφιζα. Τον χορτασμένο μην τον φοβάσαι, τον γιο της πλύστρας να φοβάσαι. Που μπήκε στην πολιτική με τρύπιο σώβρακο και βρέθηκε με κολοσσιαία περιουσία».
Τότε η «πισίνα» ξεχάστηκε και στο στόχαστρο μπήκε η φράση «τον χορτασμένο μη τον φοβάσαι, τον γιο της πλύστρας να φοβάσαι». Νέα ειρωνικά σχόλια έπεσαν βροχή, που είχαν στο επίκεντρο ότι η φράση δεν ανήκει στον Λένιν, αλλά κυρίως ασκούσαν κριτική στην κ. Ακρίτα με ταξικό και ιδεολογικό πρόσημο.
Ανάμεσα στα πολλά σχόλια, για παράδειγμα, ήταν αυτό του πρώην αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Καλπάκη, ο οποίος, μεταξύ άλλων, έγραψε: «Τι ντροπή. Πολιτική μόνο για πλούσιους, διότι όσοι προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα είναι πολύ πιθανό να γίνουν κλέφτες. Αυτό μας λέει ωμά, κυνικά και χωρίς καν τα προσχήματα η κυρία Ελενα Ακρίτα. Πάλι καλά που δεν μας είπε να φοβόμαστε λιγότερο τον Μητσοτάκη από κάποιον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αυτοί είναι οι υποστηρικτές του κυρίου Κασσελάκη, αυτή την αντίληψη θέλουν να εγκαθιδρύσουν στο κόμμα μας. Οι καλοί, τίμιοι, εργατικοί και επιτυχημένοι από τη μία. Οι κακοί, πονηροί, αργόσχολοι και αποτυχημένοι από την άλλη. Ο,τι έλεγε δηλαδή τόσα χρόνια το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο», έγραψε.
Εκείνο στο οποίο απάντησε όμως η κ. Ακρίτα ήταν αυτό της αδελφής του Αλέξη Τσίπρα, Ζανέτ: «Επίσης η πισίνα ήταν δηλωμένη από το 1985, ως βόθρος όμως (σηπτική δεξαμενή), για να ξέρουμε τι λέμε, και όχι ως κολυμβητική δεξαμενή (πισίνα). Γιατί θα μας τρελάνει στο τέλος…», έγραψε η Ζανέτ Τσίπρα, παραπέμποντας και στο επιχείρημα Κασσελάκη για την πισίνα στη βίλα των Σπετσών.
Χρήστος Σταϊκούρας στον ΕΤ: «Σε νέα εποχή η Θεσσαλονίκη με το μετρό»
Και η Ελενα Ακρίτα απάντησε: «Η Ζανέτ Τσίπρα -η κυρία που αποκαλεί “μόρφωμα” τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή έχει πρόεδρο τον Κασσελάκη- μου επιτέθηκε με… περισσό ενθουσιασμό. Τη γνώρισα πέρσι στο Σύνταγμα, όταν ήρθε και μου συστήθηκε: “Είμαι η αδελφή του Αλέξη Τσίπρα”, μου είπε. Σκέψου, όλη η διαδρομή σου σε αυτή τη ζωή να συνοψίζεται σε μία ιδιότητα: “Αδελφή Τσίπρα”. Την κατανοώ».
Εικονική παραίτηση
Στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι η Ελενα Ακρίτα υπέβαλε την παραίτησή της από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όμως αυτή δεν έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της Κ.Ο., Νίκο Παππά. Σε ανάρτησή της στο facebook ανέφερε ότι μετά τη δημόσια συγγνώμη που ζήτησε για το λάθος της, θεώρησε ότι είχε ηθικό χρέος να παραιτηθεί, θέτοντας την έδρα της στη διάθεση του κόμματος. Ο Νίκος Παππάς εκτίμησε πως η δημόσια αναγνώριση και ανασκευή του λάθους αρκούν και ως εκ τούτου η παραίτηση δεν έγινε δεκτή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επιστολή παραίτησης δεν υπήρξε και ως εκ τούτου δεν παρελήφθη σχετικό έγγραφο από το γραφείο του Προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα. Εάν υπήρχε, τότε -όπως συνέβη και στην περίπτωση του Οθωνα Ηλιόπουλου- η παραίτηση θα ήταν αμετάκλητη. «Εικονικές» παραιτήσεις, ευτελισμός της πολιτικής και των κομμάτων, παρακμή.
Μετά τον καβγά Ραγκούση-Τζάκρη, ο καβγάς ανάμεσα στην Ελενα Ακρίτα και τη Ζανέτ Τσίπρα, μέχρι τον επόμενο.
Αποθέωση της παραπολιτικής, του κουτσομπολιού και της σκοπιμότητας εις βάρος της πολιτικής. Σε αυτό το κλίμα, οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοινώνει υποψηφιότητα αύριο ή τη Δευτέρα και οι «87» έχουν καταλήξει στην υποψηφιότητα του Σωκράτη Φάμελλου, τον οποίο ήδη στήριξε δημοσίως ο Χρήστος Γιαννούλης.