Η υποδοχή τους έγινε στο νομαρχείο, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Ευάγγελου Πουλιλιού και του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, Μιχάλη Πιτιακούδη.
Το διοικητικό συμβούλιο της Πα.Δ.Ε.Ε., διακοινοβουλευτικό όργανο, που υποστηρίζεται από τη Βουλή και στο οποίο συμμετέχουν ελληνικής καταγωγής αιρετοί, μέλη νομοθετικών σωμάτων και πολιτειακών κοινοβουλίων, των ΗΠΑ, της Αυστραλίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Νότιας Αφρικής, πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα και στο πλαίσιο της επέλεξε να επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη και τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ο κ.Τοψίδης τους καλωσόρισε, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τη διαχρονική στήριξη του Ελληνισμού από τους απόδημους Έλληνες σε δύσκολες περιόδους.
«Αποτελεί ξεχωριστή τιμή για την περιφέρεια μας -και για εμένα προσωπικά- η επίσκεψη αυτή, διότι εκφράζει τη βαθιά μου πεποίθηση πως μόνο μέσω της συνένωσης δυνάμεων μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους για την ανάπτυξη του τόπου μας. Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που αναπτύσσουμε στην Περιφέρεια ΑΜΘ και της ανάπτυξης διεθνών συνεργασιών, θεωρώ ότι από σήμερα η Περιφέρεια μας απέκτησε σπουδαίους συμμάχους και πρεσβευτές που θα εργαστούν για το καλό της περιοχής μας, για το σκοπό αυτό και τους ευχαριστώ», τόνισε. Σε ότι αφορά τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιφέρειας ΑΜΘ, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν αναληφθεί από την διοίκηση και διαμορφώνουν ένα ευνοϊκό και ανταγωνιστικό περιβάλλον, ικανό να συγκρατήσει και προσελκύσει ανθρώπινο δυναμικό, επενδύσεις και επισκέπτες.
Ζήτησε από τα μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης να προβάλλουν και να στηρίξουν πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη δεσμών με τις χώρες στις οποίες εκλέγονται. «Με την αρωγή των Ελλήνων του εξωτερικού, οι οποίοι δεν ξεχνούν την μητέρα πατρίδα, μπορούμε να σχεδιάσουμε και υλοποιήσουμε δράσεις και προγράμματα, συμβάλλοντας στην εκπλήρωση των αναπτυξιακών μας στόχων. Δέσμευσή μου είναι ότι οι δεσμοί που αναπτύχθηκαν αυτό το διήμερο της επίσκεψης σας στην περιφέρεια ΑΜΘ, όχι μόνο θα διατηρηθούν αλλά θα ενισχυθούν», κατέληξε.
Τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑ.Δ.Ε.Ε είναι οι: Λεωνίδας (Λου) Ραπτάκης, πολιτειακός Γερουσιαστής Ρόουντ Άιλαντ των ΗΠΑ, Νικόλ Κλαρίδης Ντίτρια αντιπρόσωπος της Πολιτείας του Κονέκτικατ ΗΠΑ, Στηβ Μαλαγκάρη αντιπρόσωπος της Πολιτείας της Πενσυλβάνια ΗΠΑ, Στηβ Γεωργανάς μέλος του Κοινοβουλίου Αυστραλίας, Έφη Τριανταφυλλόπουλος μέλος του Περιφερειακού Κοινοβουλίου Οντάριο Καναδάς, Άννυ Κουτράκη Ομοσπονδιακή Βουλευτής Καναδάς, Μαριέττα Καραμανλή μέλος του Κοινοβουλίου Γαλλίας, Γιώργος Μιχαλάκης μέλος του Κοινοβουλίου Νότιας Αφρικής.
Ειδήσεις Σήμερα
- Τάιλερ Μάκμπεθ: Απαντά στους ρεπόρτερ για την γραβάτα με «τσολιάδες» που έβαλε στην παρουσίαση βιβλίου του Στέφανου Κασσελάκη [βίντεο]
- Μπρους Γουίλις: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση με άνοια – Συνεχάρη πυροσβέστες στις φωτιές του Λος Άντζελες (βίντεο)
- Χίος: Συνελήφθη ζευγάρι που έκλεβε σπίτια στο νησί – Η λεία τους ξεπερνά τα 300.000 ευρώ
- Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης – Ποιος τον αντικαθιστά
- TikTok: Ο Μπάιντεν «νίπτει τας χείρας» του για την κατάργηση της εφαρμογής – Ο Τραμπ θα κάνει τη «βρωμοδουλειά»