Μιλώντας χθες στο Mega, παραδέχθηκε παρατυπίες σχετικά με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητας στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι θα πληρώσει και το πρόστιμο αν του επιδοθεί, ενώ «άδειασε» με εντυπωσιακό τρόπο τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας «ο νόμος για τις εταιρίες εξωτερικού ήταν λάθος», προσθέτοντας ότι αν ψηφίστηκε για να χτυπηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι κάτι που δεν τον βρίσκει σύμφωνο. Ο κ. Κασελάκης είπε ακόμα ότι θα δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «άδειασε» επίσης τον Αλέξη Τσίπρα για την πενταετία 2015-2019 και ιδιαιτέρως για τις υποθέσεις της Novartis και των τηλεοπτικών αδειών. Oταν ρωτήθηκε για τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης κ. Κοντονή ότι επί ΣΥΡΙΖΑ στο Μαξίμου είχε στηθεί ένα παραυπουργείο, απάντησε: «Ο κύκλος του 15-19 έχει κλείσει. «Στον νέο κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ θα μπουν και νέα πρόσωπα», είπε ο κ. Κασσελάκης, ενώ ισχυρίστηκε πως επειδή έχει φόρτο εργασίας δεν έχει… προλάβει να ασχοληθεί με τις υποθέσεις που έγιναν ενώ έλειπε στις ΗΠΑ. Ωστόσο «κάλυψε» τους κ.κ. Παππά και Πολάκη, απαντώντας: «Και οι δύο χαίρουν της εμπιστοσύνης μου».
Προκάλεσε επίσης εντύπωση το γεγονός πως όταν ρωτήθηκε αν ο κ. Τόσκας με τις δηλώσεις που είχε κάνει για την τραγωδία στο Μάτι «είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ ό,τι ο Κ. Καραμανλής για τη Ν.Δ.» δεν απάντησε.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο κόμμα του επικρατεί αμηχανία για όσα ακούγονται εναντίον του και αμφιβολία για όσα ο ίδιος λέει για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και σε καμία περίπτωση ο πρόεδρος του κόμματος δεν απολαμβάνει – όπως αναμενόταν- κλίμα στήριξης, χωρίς όρους και δεύτερες σκέψεις.
Το γεγονός δε ότι κάθε μέρα που περνά η πίεση να δοθούν απαντήσεις εντείνεται και ένα νέο στοιχείο προστίθεται, ενισχύει την εικόνα αδιαφάνειας, δημιουργεί νέα ερωτηματικά για τον κ. Κασσελάκη και ενισχύει τις αμφιβολίες που ήδη υπάρχουν.
Στο Λονδίνο στις 29 Μαρτίου η νέα εκδήλωση «REBRAIN GREECE» - Πρόσκληση συμμετοχής στις επιχειρήσεις
«Η Ν.Δ. θέλει να συντηρεί τεχνητά ένα θέμα εκ του μη όντος, διότι αφελώς ρωτάει ποιος δάνεισε, αφού έχει κλείσει η εταιρία, η οποία ήταν για αστακούς, την ώρα που έχουν δοθεί όλα τα παραστατικά και τα έγγραφα από τις τράπεζες στη δημοσιότητα και λένε για άλλη εταιρία. Η Ν.Δ. κάνει αφελώς ερωτήματα που έχουν ήδη απαντηθεί», είπε, για παράδειγμα χθες, η κ. Κεχαγιά. Για να απαντήσει, δηλαδή, στο εύλογο ερώτημα πώς ο κ. Κασσελάκης δάνεισε τον ΣΥΡΙΖΑ από εταιρία από την οποία είχε παραιτηθεί μήνες πριν, η κ. Κεχαγιά αναγκάστηκε να αποκαλύψει ότι ο κ. Κασσσελάκης δάνεισε τον ΣΥΡΙΖΑ από άλλη εταιρεία, αλλά έτσι προκύπτει και νέο ερώτημα:
Πόσες εταιρείες έχει στην ιδιοκτησία του και σε πόσες εταιρείες μετέχει στο εξωτερικό και πού ο κ. Κασσελάκης;
Ανεπιτυχώς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να «στήσει» ένα αφήγημα ότι είναι στόχος της Ν.Δ., η οποία δήθεν κρύβεται πίσω από όλη αυτήν την υπόθεση. Παραλείπει σκοπίμως ότι το θέμα του δανείου στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και ότι έχει εταιρία στις ΗΠΑ ο ίδιος τα αποκάλυψε, ενώ απέπεμψε τον κ. Θύμιο Γεωργόπουλο από τη θέση του γενικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, όταν η υπόθεση πήρε διαστάσεις.
Ηδη ο Νίκος Φίλης, ο οποίος δεν είναι πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε στο Action 24 ότι ο κ. Κασσελάκης έχει οικονομικούς σπόνσορες, ενώ ο κ. Σπίρτζης, ο οποίος είναι στον ΣΥΡΙΖΑ, τον κάλεσε να δώσει απαντήσεις υποστηρίζοντας ότι «οι πολιτικοί οφείλουν να είναι διάφανοι στο πού και πώς μετέχουν».
Η επίσημος ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαιώνει ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης θα σεβαστεί απολύτως τη νομοθεσία. Εφόσον ο νόμος ξεκάθαρα λέει ότι εμπίπτει στο κώλυμα που υπάρχει κάποιος πολιτικός αρχηγός, έστω και εξωκοινοβουλευτικός, να έχει εταιρίες στην αλλοδαπή, ο νόμος αυτός θα γίνει απολύτως σεβαστός», όπως δήλωσε χθες η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά.
«Δεν υπάρχει θεσμικό κενό, υπάρχει μια νομοθεσία η οποία είναι σαφής και απαγορεύει στους αρχηγούς κομμάτων να κατέχουν μετοχές εταιριών των οποίων η έδρα βρίσκεται στο εξωτερικό. Αυτή η απαγόρευση δεν αφορά μόνο τις offshore, αφορά όλες τις εταιρείες που εδρεύουν στο εξωτερικό χωρίς καμία εξαίρεση. Για μένα αυτός ο νόμος όχι απλώς δεν έχει λογική, είναι και άκρως αμφίβολης συνταγματικότητας», είπε χθες ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Κώστας Χρυσόγονος για το νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα το 2016 και βάσει του οποίου ελέγχεται σήμερα ο κ. Κασσελάκης.