ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ και η αλήθεια για το «Αντ. Τρίτσης»

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Ελεύθερος Τύπος και το Eleftherostypos.gr σας φανερώνουν όλα όσα είναι στο σκοτάδι.     

Η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ και η αλήθεια για το «Αντ. Τρίτσης»

Ψήφος αποδήμων: Κωλοτούμπα ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ο Θεοδωρικάκος

Συνεχίζοντας τη γνωστή τακτική της προπαγάνδας και των fake news, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», που αφορά σε έργα δήμων και περιφερειών. Με χθεσινό δημοσίευμα του κομματικού εντύπου της Κουμουνδούρου και δηλώσεις του κ. Σπίρτζη, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στην κυβέρνηση και στον πρώην υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε το καλοκαίρι του 2019 τον «Φιλόδημο», ένα πρόγραμμα για έργα και δράσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, το οποίο δεν είχε εξασφαλισμένους πόρους και δεν προέβλεπε κριτήρια αξιολόγησης των προτάσεων που κατέθεταν δήμοι και περιφέρειες. Η πραγματικότητα ήταν πως εκατοντάδες έργα τοπικής αυτοδιοίκησης είχαν ενταχθεί σε ένα πρόγραμμα χωρίς αντίκρισμα χρηματοδότησης.

Ο κ. Θεοδωρικάκος σε ανακοίνωση που εξέδωσε δήλωσε ότι: «Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών, του οποίου τις ευθύνες ανέλαβα, εργαστήκαμε σκληρά, ώστε να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία αυτό το τεράστιο πρόβλημα που μας είχε κληροδοτήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Καταφέραμε και δημιουργήσαμε το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, το οποίο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 2,5 δισεκατομμυρίων από τη συμφωνία του υπουργείου Εσωτερικών με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που υπεγράφη και από τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης κ.κ. Χρ. Σταϊκούρα, Αδ. Γεωργιάδη. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ύστερα από αλλεπάλληλες συζητήσεις, έχει δεσμευθεί για την πρόσθετη χρηματοδότηση του προγράμματος και έχει ολοκληρώσει θετικά την τεχνική αξιολόγησή του.

Στόχος της κυβέρνησης ήταν και παραμένει να μη μείνει ούτε ένας δήμος εκτός του προγράμματος. Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε επισήμως παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης από ολόκληρη τη χώρα στις 18 Ιουνίου. Για πρώτη φορά μάλιστα η Αυτοδιοίκηση, μέσω της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ, συμμετέχει στην αξιολόγηση και στην απόφαση για την ένταξη των έργων σε αυτό το πρόγραμμα. Είμαι βέβαιος ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών θα συνεχίσει μεθοδικά και αποτελεσματικά, σε συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση, την υλοποίηση των έργων πνοής, ποιότητας ζωής και ανάπτυξης, σε ολόκληρη τη χώρα. Ηδη έχουν ενταχθεί, άλλωστε, στο πρόγραμμα εκατοντάδες έργα, ύψους 1,4 δισ. ευρώ. Ο,τι και να κάνουν, η αλήθεια δεν κρύβεται! Πάμε μπροστά!».

ΚΟΥΙΖ:Ποιο κόμμα της αντιπολίτευσης κινητοποιεί τους συνδικαλιστές του στο αυριανό εκπαιδευτικό συλλαλητήριο ελπίζοντας να δρέψει κομματικούς καρπούς;
Το «γαλάζιο» φλουρί στο Καστελλόριζο

Τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή περισσοτέρων των 400 κομματικών στελεχών απ’ όλη την Ελλάδα διοργάνωσε χθες η Γραμματεία Οργανωτικού. Στο χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός τόνισε μεταξύ άλλων: «Πιστεύω ότι έχουμε κάνει το καλύτερο δυνατό, με σκληρή δουλειά, με επαγγελματισμό, τα έχουμε βγάλει πέρα πολύ καλά και πιστεύω ότι η κυβέρνηση αλλά και η παράταξη πιστώνεται στην πλειοψηφία της κοινωνίας και σε αυτούς οι οποίοι δεν μας στήριξαν ή δεν μας στηρίζουν έναν βαθμό ικανοποίησης και κυρίως εμπιστοσύνης στις δυνατότητες του κράτους, της κυβέρνησης, του κράτους συνολικά να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πολιτών, ειδικά, σε στιγμές κρίσης. Ειδικά στο μέτωπο της πανδημίας ξέρουμε ότι έχουμε ακόμα να αντιμετωπίσουμε δύσκολες προκλήσεις. Η χώρα αντικειμενικά καθ’ όλη αυτή τη διάρκεια τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα από τις πιο πολλές χώρες». Το «ηλεκτρονικό» φλουρί, που αντιστοιχούσε σε έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, έπεσε στη Δημοτική Τοπική Οργάνωση Καστελλορίζου.

Πώς ο κορωνοϊός  χτύπησε τη Βουλή

Συνάντηση Σακελλαροπούλου – Ιερώνυμου με την πανδημία στο επίκεντρο: Η απειλή μας έφερε πιο κοντά

«Τα κατά καιρούς παρουσιαζόμενα προβλήματα και δυσκολίες βρίσκουμε τρόπους να τα αντιμετωπίζουμε», τόνισε με νόημα χθες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη συζήτηση που είχε στην Αρχιεπισκοπή με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο του δείπνου «συμφιλίωσης» που παρέθεσε πριν από λίγες ημέρες και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ο Αρχιεπίσκοπος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Η επίσκεψη αυτή, συμβολικού και ουσιαστικού χαρακτήρα, λόγω της χρονικής στιγμής κατά την οποία πραγματοποιείται, εικονίζει και υπογραμμίζει τις αγαθές σχέσεις που υπάρχουν ανέκαθεν μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας και ιδίως από της ιδρύσεως του Νέου Ελληνικού Κράτους έως σήμερα», ανέφερε χθες ο κ. Ιερώνυμος. Από την πλευρά της η κ. Σακελλαροπούλου επεσήμανε ότι συζήτησαν «διάφορα θέματα που απασχολούν αυτήν την περίοδο τον τόπο μας. Στο επίκεντρο, ασφαλώς, βρέθηκε η πανδημία και οι επιπτώσεις της στη ζωή όλων μας. Οι δυσκολίες είναι πολλές. Είναι κοινή μας, όμως, και αισιόδοξη διαπίστωση ότι η απειλή μας έφερε πιο κοντά».

Σημαντική θέση στην Ευρώπη για την Ντόρα Μπακογιάννη

Ντόρα Μπακογιάννη: Συγκινεί η ανάρτησή της για τα οκτώ χρόνια από τον θάνατο της μητέρας της

Μια σημαντική θέση κατέκτησε η Ντόρα Μπακογιάννη καθώς εξελέγη ως μία εκ των αντιπροέδρων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Οπως δήλωσε χθες το Συμβούλιο της Ευρώπης βρίσκεται αντιμέτωπο με σημαντικές προκλήσεις: «Ο λαϊκισμός, ο αναθεωρητισμός και η καταπάτηση ουσιωδών δημοκρατικών ελευθεριών ανθούν και πάλι λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά (ΣΚΑΪ), τονίζοντας ότι η ανάγκη να θωρακίσουμε τις δημοκρατικές αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πιο επιτακτική από ποτέ. Η κυρία Μπακογιάννη κληθείσα να σχολιάσει τις διαφωνίες του Αντώνη Σαμαρά για τις διερευνητικές απάντησε: «Εμείς στη Ν.Δ., επειδή έχουμε την τύχη να έχουμε πολλούς πρώην πρωθυπουργούς, έχουμε εγκαίρως δηλώσει ότι οι πρώην πρωθυπουργοί έχουν το αυτονόητο δικαίωμα να καταθέτουν τις απόψεις τους, είτε αυτές είναι σύμφωνες είτε όχι με τις απόψεις της ηγεσίας. Ο κ. Σαμαράς έχει παγίως αυτές τις απόψεις με ένα μικρό διάλειμμα, της δικής του πρωθυπουργίας. Γιατί κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του οι διερευνητικές επαφές προχωρούσαν, άρα είχαν τον ίδιο στόχο με τον δικό μας».

 

Βγήκε από την εντατική ο Λεωνίδας Γρηγοράκος

Με αισθήματα ανακούφισης υποδέχθηκαν φίλοι, συγγενείς αλλά και απλοί πολίτες την είδηση ότι ο πρώην βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Λεωνίδας Γρηγοράκος βγήκε από την Εντατική. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γρηγοράκος είχε νοσήσει από κορονοϊό και νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία» διασωληνωμένος πάνω από έναν μήνα. Συγκεκριμένα, ο πρώην βουλευτής και καθηγητής Εντατικής Θεραπείας-Πνευμονολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών είχε διασωληνωθεί από τις 17 Δεκεμβρίου καθώς έχει καρδιακό ιστορικό.

Νέες απορίες γέννησε… δήλωση της Ζέτας Μακρή

Συζητήσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις της υφυπουργού Παιδείας, Ζέτας Μακρή. Μετά τα πρόστιμα σε μαθητές, που τελικά δεν περιλαμβάνονται σε κανέναν κυβερνητικό σχεδιασμό, η κ. Μακρή μίλησε για ειδική μέριμνα στους μαθητές της Γ’ Λυκείου των «κόκκινων» περιοχών (σ.σ.: οι σχολικές μονάδες σε αυτές θα συνεχίσουν να λειτουργούν με τηλεκπαίδευση) γεννώντας απορίες όχι μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα πάντως με στελέχη του υπουργείου, η πολιτική της ηγεσίας είναι οριζόντια, υπενθυμίζοντας τη μείωση ύλης κατά 20%, την οποία είχαν ανακοινώσει πριν από μερικές εβδομάδες.

Τι έγινε στη δια ζώσης σύσκεψη ανάμεσα σε Χατζηδάκη και Πιερρακάκη

Σύσκεψη διά ζώσης και όχι με τηλεδιάσκεψη είχαν χθες, λίγο πριν από το μεσημέρι, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Η συνάντηση έγινε στο υπουργείο Εργασίας. Δεν ανακοινώθηκε τίποτε σχετικό, αλλά όπως πληροφορούμαστε είχε να κάνει με τη μετάβαση όχι μόνον του ΕΦΚΑ, αλλά και όλων των υπηρεσιών των οργανισμών του υπουργείου για τα επιδόματα και τις παροχές (ΟΠΕΚΑ, ΟΑΕΔ, κ.ά.) στη μεγάλη «ψηφιακή ομπρέλα» που σχεδιάζει η κυβέρνηση για το νέο ψηφιακό κράτος στην επόμενη μέρα μετά την πανδημία. Απώτερος στόχος είναι μια σειρά από υπηρεσίες που σήμερα παρέχονται μέσα από πλατφόρμες των οργανισμών να ενσωματωθούν σε μια «υπερπλατφόρμα» και ο κάθε πολίτης με το που θα δίνει ΑΦΜ και κωδικούς, να ξέρει τι παροχές δικαιούται από το κράτος.

ΕΙΠΑΝ

ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Κανείς, μα κανείς μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητεί τον Αλέξη Τσίπρα

 

ΕΝΝΟΟΥΣΑΝ

ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΩ!

                                                             

Αυτό το μωρό Πάντα έγινε το Viral της ημέρας

Οι πιγκουίνοι στη φύση παίρνουν τον υπνάκο τους όρθιοι και αν το μόνο κρεβάτι που υπήρχε ήταν από χιόνι και πάγο, ίσως και πολλοί άνθρωποι να έκαναν το ίδιο. Στο παρακάτω βίντεο, δύο αξιολάτρευτοι βασιλικοί πιγκουίνοι -ένας ενήλικας και το χνουδωτό μωρό του- συνελήφθησαν να κοιμούνται όρθιοι σε έναν ζωολογικό κήπο στην Ιαπωνία. Το βιντεάκι έγινε viral, με πολλούς χρήστες των social media να σχολιάζουν το γλυκύτατο θέαμα.

 

Το hashtag της ημέρας: #Αττική

@G4Heron

Αντε να βρέχει κάνα 5ήμερο Αττική μπας και ηρεμήσουν ορισμένοι με τα ψώνια.

@DagkoEmma

842 νέα κρούσματα, τα 500 κοντά στην Αττική, 21 νεκροί και 283 διασωληνωμένοι. Αντε παιδιά, ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑΑΑΑΑΑ.

@liakosF4

Τα καλά νέα είναι ότι έρχονται βροχές και καταιγίδες. Μπας και πέσει λίγο η κίνηση! 

Διαβάστε επίσης

Τελικά τι συνέβη με τις συναθροίσεις;

Οριστικό: Δεν θα ντυθούν στα «γαλανόλευκα» τα Arleigh Burke

Το ξανασκέφτηκαν οι πρυτάνεις για την βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ

Η επιστροφή Αβραμόπουλου στα γαλάζια ψηφοδέλτια και η μουτρωμένη Μελάνια!

«Και τους κυνηγούς θα αγαπήσουμε, και τους ψαράδες θα λατρέψουμε και όλα θα τα κάνουμε!»

Και εδώ ο Παπάς και εκεί ο Παπάς – Ο Καλογρίτσας επανήρθε με νέες καταγγελίες

Το σκίτσο της ντροπής, ο δάσκαλος που ήταν λεβεντιά και ο αιωνόβιος Κρητικός

Μετά την Μπεκατώρου σκάνε και άλλες… βόμβες

Η αναφορά του Μητσοτάκη σε μία λαμπρή αλλά άγνωστη ιστορία

Αποκάλυψη: Ακόμη δεν ορκίστηκε και άρχισε τα καψώνια στον Ερντογάν ο Μπάιντεν

Ο αψύς Σφακιανός πήρε το όπλο του!

Ο Τσιόδρας είναι «άρρωστος» και άλλες ιστορίες με δράκους…

Πώς ο Βορίδης… πετσόκοψε τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή!

«Νίκο γύρνα γιατί θα φαρμακωθώ…»

Το πρωτοσέλιδο του Ε.Τ. που είναι ευαγγέλιο για τον Μητσοτάκη!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Ρε φίλε θέλω τις γνώσεις σου…

Μιχάλης Μάρδας

Η Μενδώνη, η λάσπη και η κόντρα στη Βουλή

Μιχάλης Μάρδας

Έκθεση-σοκ για τον Ερντογάν και όχι μόνο

Μιχάλης Μάρδας

Μήνυμα Μητσοτάκη για τα φαινόμενα κακοποίησης

Μιχάλης Μάρδας

Γιατί κάποιοι έχασαν τον ύπνο τους από την ατάκα του Λιβάνιου;

Μιχάλης Μάρδας

Πού πήγαν χιλιάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής επί ΣΥΡΙΖΑ;

Μιχάλης Μάρδας

Τα… φαντάσματα του ΣΥΡΙΖΑ και η αλήθεια

Μιχάλης Μάρδας

Διερευνητικές επαφές χωρίς ξεκάθαρες εξηγήσεις δεν γίνονται

Μιχάλης Μάρδας

Γιατί οι φωνές του Χατζηδάκη ακούγονταν μέχρι τον δρόμο

Μιχάλης Μάρδας