ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Και εδώ ο Παπάς και εκεί ο Παπάς – Ο Καλογρίτσας επανήρθε με νέες καταγγελίες

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο Ελεύθερος Τύπος και το Eleftherostypos.gr σας φανερώνουν όλα όσα είναι στο σκοτάδι.     

Καλογρίτσας για τηλεοπτικές άδειες: Οργανωτής ο Νίκος Παππάς για να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ κανάλι

Νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας από το πολυσέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε χθες στον εισαγγελέα ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας.

Ο επιχειρηματίας αποδίδει στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά, ρόλο οργανωτή ενός σχεδίου με φόντο το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, που είχε ως στόχο την «εξυπηρέτηση των συμφερόντων που εκπροσωπούσε και ενδεχομένως τη χειραγώγηση ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης και τον επηρεασμό του τηλεοπτικού κοινού».

Όπως γράφουν σήμερα «Τα Νέα»: Στο 18σέλιδο υπόμνημά του ο Χρήστος Καλογρίτσας στον ρόλο του Νίκου Παππά. «Ο τότε υπουργός Επικράτειας, Νίκος Παππάς, είχε σημαντική και καθοριστική ανάμειξη στο εν λόγω εγκληματικό σχέδιο των εγκαλουμένων, καθώς ήταν αυτός που έφερε σε επαφή όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και οργάνωσε τις κινήσεις. Κατά συνέπεια, δέον όπως ερευνηθεί η ευθύνη του ανωτέρου προσώπου αναφορικά με τα εκτιθέμενα αδικήματα, προκειμένου να αναδειχθεί η πλήρης αλήθεια και να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη».

Εύσημα Μητσοτάκη στον Θεοδωρικάκο

Εδική αναφορά στο αξιοζήλευτο μεταρρυθμιστικό έργο που συντελέστηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του Τάκη Θεοδωρικάκου έκανε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εσωτερικών όπου συνομίλησε με την νέα ηγεσία. «Πρέπει να πω ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει να επιδείξει αυτούς τους 18 μήνες ένα σημαντικό, ένα αξιοζήλευτο έργο -και θέλω με την ευκαιρία αυτή να ευχαριστήσω και την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου για τις σημαντικές μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που είχε δρομολογήσει- μόνο που τώρα το διαδέχεται ένας ακόμη πιο φιλόδοξος προγραμματισμός. Τις ευχές μου, λοιπόν, στους νέους υπουργούς, συνοδεύει η προτροπή μου για πολλή δουλειά και φυσικά η προσδοκία για χειροπιαστά αποτελέσματα» ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού.

Ερχονται 300 νέα λεωφορεία

Προβλήματα στα δρομολόγια λεωφορείων με φυσικό αέριο λόγω απεργίας στη ΔΕΠΑ

Eνα βήμα πιο κοντά στην απόκτηση 300 επιπλέον λεωφορείων βρίσκεται η ΟΣΥ, δεδομένου ότι ολοκλήρωσε τη διαγωνιστική διαδικασία μέσω leasing. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, πρόκειται για την πλέον συμφέρουσα από οικονομικής απόψεως προσφορά «για την ανάθεση υπηρεσιών χρηματοδοτικής μίσθωσης 90 ντιζελοκίνητων αρθρωτών (με ρυμουλκό) και 210 κανονικών (διαξονικών) αστικών λεωφορείων κατακύρωσε η Ο.ΣΥ. Α.Ε.».

Επόμενο βήμα το οποίο αναμένεται να γίνει σήμερα, είναι η κατάθεση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, για τον κατά νόμο προσυμβατικό έλεγχο, την απόφαση και τις σχετικές συμβάσεις. Συγκεκριμένα, αναμένεται να μισθωθούν 90 ντιζελοκίνητα αρθρωτά (με ρυμουλκό) και 210 κανονικά (διαξονικά) αστικά λεωφορεία αστικού τύπου (μεταχειρισμένα ή καινούργια), χαμηλού δαπέδου, ντιζελοκίνητα, ηλικίας μέχρι δέκα ετών (έτος κατασκευής 2010 ή/και μεταγενέστερο), κατηγορίας EURO V ή νεότερης. Η μίσθωση θα ισχύει για 3 έτη με δικαίωμα προαίρεσης για ένα ακόμα έτος.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, μέσα σε ένα μήνα από την υπογραφή της σύμβασης θα πρέπει να παραδοθεί στην ΟΣΥ το 30% των οχημάτων, εντός δυόμισι μηνών το 60% και το 80% μέσα σε τέσσερις μήνες από την έναρξη ισχύος της σύμβασης. Ο στόλος του ΟΑΣΑ είναι ήδη ενισχυμένος με τη σύμπραξη που έγινε τους προηγούμενους μήνες, δεδομένου ότι έχει στη διάθεσή του επιπλέον με 203 οχήματα και 550 οδηγούς σε ημερήσια βάση, δηλαδή περί τα 1.280 οχήματα, όταν το καλοκαίρι του 2019 στους δρόμους της Αθήνας έβγαιναν περί τα 850. Με την προσθήκη των οχημάτων των ΚΤΕΛ καταγράφεται βελτίωση σε 60 γραμμές (ΚΤΕΛ) και 68 γραμμές (ΟΣΥ) με 1.400 επιπλέον δρομολόγια σε ημερήσια βάση.

Σοφία Μπεκατώρου: Η πρώτη «βόμβα» έσκασε, ακολουθούν και άλλες

Ο Παράτυπος εδώ και κάποιες ημέρες σας είχε προετοιμάσει ότι η Σοφία Μπεκατώρου άναψε το φιτίλι  και οι «βόμβες» που θα ακολουθήσουν θα είναι πάρα πολλές [δείτε εδώ]. Σήμερα στην κατάθεσή της η ολυμπιονίκης κατονόμασε μία αθλήτρια της ιστιοπλοίας που πέρασε το ίδιο μαρτύριο με το δικό της και το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί.

Εξέλιξη που είναι πάρα πολύ σημαντική και είμαστε σε θέση να ξέρουμε ότι πολύ σύντομα θα ανοίξουν και άλλα στόματα Η γενναιότητα της Μπεκατώρου να εξιστορήσει στο πανελλήνιο τον εφιάλτη της άνοιξε τον ασκό ου Αιόλου και μαζί θα ανοίξει πολλά στόματα που μέχρι τώρα δεν είχαν δύναμη να μιλήσουν ανοιχτά.

«Ανταρσία» Ζουράρι για τα 12 μίλια 

Ανεκδιήγητος Ζουράρις στη Βουλή: Η κυβέρνηση πάσχει από μπατιρημένη κ@@λα

Πιστός στη… διαφωνία του με τον ΣΥΡΙΖΑ για την επέκταση της χώρας στα 12 ναυτικά μίλια παραμένει ο Κώστας Ζουράρις. Μιλώντας χθες στη Βουλή ανέφερε πως αυτή τη στιγμή το πρόβλημα δεν είναι τόσο η επέκταση στα μίλια στο Ιόνιο αλλά το casus belli: «Μέσα στη συζήτηση των υδάτων ουσιαστικά έχουμε ενσωματώσει και εσωτερικεύσει την ήττα μας από την Τουρκία!», είπε και πρόσθεσε: «Ο κ. Αποστολίδης πρέπει να πάει εκεί και να πει ότι η μόνη προκειμένη προ πάσης άλλης συζήτησης ώστε να είναι πρόταση συζητήσεως αποδεικτική να αποσύρετε αμέσως το αιτία πολέμου! Αν δεν το κάνουν σημαίνει ότι έχουμε αποδεχθεί την ήττα μας και η επέκταση στα ύδατα του Ιονίου είναι μια μαύρη τρύπα στο νερό». Σημειώνεται πως ο κ. Ζουράρις είχε δηλώσει στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή πως θα ψηφίσει «παρών» στην επικείμενη ψηφοφορία.

ΚΟΥΙΖ: Είναι αλήθεια ότι στον ΣΥΡΙΖΑ τα «σύννεφα» πυκνώνουν από την εικόνα που εμφανίζουν οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις;υρκία

Δείπνο εργασίας Μητσοτάκη-Δένδια   

Η τουρκική προκλητικότητα και ο κύκλος των διπλωματικών επαφών πριν το κρίσιμο συμβούλιο των ΥΠΕΞ της Ε.Ε.

Δείπνο στο σπίτι του Πρωθυπουργού είχαν το βράδυ της Τρίτης, οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Δένδιας. Στόχος της πρόσκλησης του Πρωθυπουργού ήταν η συζήτηση και ο συντονισμός για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και κυρίως τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά ενόψει έναρξης των διερευνητικών επαφών αλλά και της σημερινής συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο.

ΕΙΠΑΝ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ: Κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να επανέλθουμε στο 3%

 

ΕΝΝΟΟΥΣΑΝ

αν και κανουμε οτι μπορουμε για να το καταφερουμε!

                                                               

Συνεδριάζει αύριο το ΚΥΣΕΑ – Για ποιον υπάρχει αστερίσκος

Με το βλέμμα στις αλλαγές συνεδριάζει αύριο το ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες σε ό,τι αφορά τις κρίσεις της στρατιωτικής ηγεσίας φαίνεται πως μέσα στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να διατηρηθεί ως έχει το σύνολο των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων ωστόσο υπάρχουν κάποιοι αστερίσκοι για τον χρόνο συμπλήρωσης της θητείας του Α/ΓΕΑ.

Viral διαφήμιση: Ο γιος παραδέχεται ότι είναι γκέι. Πως θα αντιδράσει  το πατέρας του;

Μια διαφήμιση εμπνευσμένη από αληθινή ιστορία μετρά πάνω από 14 εκατομμύρια προβολές στο YouTube και έχει γίνει viral. Το βίντεο αφορά την ιστορία ενός νεαρού φοιτητή, ο οποίος παραδέχεται στον πατέρα του ότι έχει σχέση με έναν άλλον άντρα. Δείτε τη συνέχεια:

@AthanShelby

Εβαλα ζιβάγκο λες κι είμαι υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 1981 και κάνω προεκλογικό αγώνα.

@nalepis

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, οι συριζαίοι ασχολούνται με τάσεις και ρεύματα και ζητήματα της Πίστης και με ανοίγματα που περιορίζονται σε «άστεγους» του ΠΑΣΟΚ που ψάχνουν μετεγγραφή ως free agents. 

@akispanagiot

Με ΠΑΣΟΚ όταν χιόνιζε είχαμε 5 διανυκτερεύσεις τζάμπα στην Αράχωβα!

Διαβάστε επίσης

Το σκίτσο της ντροπής, ο δάσκαλος που ήταν λεβεντιά και ο αιωνόβιος Κρητικός

Μετά την Μπεκατώρου σκάνε και άλλες… βόμβες

Η αναφορά του Μητσοτάκη σε μία λαμπρή αλλά άγνωστη ιστορία

Αποκάλυψη: Ακόμη δεν ορκίστηκε και άρχισε τα καψώνια στον Ερντογάν ο Μπάιντεν

Ο αψύς Σφακιανός πήρε το όπλο του!

Ο Τσιόδρας είναι «άρρωστος» και άλλες ιστορίες με δράκους…

Πώς ο Βορίδης… πετσόκοψε τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή!

«Νίκο γύρνα γιατί θα φαρμακωθώ…»

Το πρωτοσέλιδο του Ε.Τ. που είναι ευαγγέλιο για τον Μητσοτάκη!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Όλα αλλιώς για τη φύλαξη δημοσίων προσώπων

Μιχάλης Μάρδας

Τι… ξεσκονίζει ο Μητσοτάκης στο Μαξίμου

Μιχάλης Μάρδας

Στη Βουλή μεταφέρεται η κόντρα

Μιχάλης Μάρδας

Η Μυρσίνη… ξαναχτύπησε!

Μιχάλης Μάρδας

Τελικά ο Τσίπρας έκανε γκάφα ή απλά λέει ψέμματα χωρίς ντροπή;

Μιχάλης Μάρδας

Τα πυρά του Αλιβιζάτου σε Τσίπρα, ΣΥΡΙΖΑ και οι νέοι τραμπουκισμοί

Μιχάλης Μάρδας

Η Ακρίτα, το Άουσβιτς και η Ελλάδα

Μιχάλης Μάρδας

Ποιοι εκθέτουν τον Τσίπρα;

Μιχάλης Μάρδας

Αφού ήξερες γιατί δεν μίλαγες;

Μιχάλης Μάρδας