Οι προτάσεις δυσπιστίας και οι προτάσεις μομφής σε πολιτικούς αντιπάλους τελικά αποδεικνύεται ως το αγαπημένο μεν κοινοβουλευτικό παιχνίδι του Αλέξη Τσίπρα που πάντα όμως καταφέρνει να καταλήγει σε μπούμερανγκ.
Χθες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς ένα χρόνο από την προηγούμενη, προφανώς ως ετήσια «αναμνηστική δόση», προσήλθε στη Βουλή και με την ίδια κινδυνολογία κατέθεσε μία ακόμη πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Debate Μητσοτάκη-Μπρυκνέρ: Δουλειά μου είναι να προστατεύσω τα σύνορα - Δεν έχω να ζητήσω συγγνώμη από κανέναν
Ο Αλέξης Τσίπρας, στο παλμαρέ του, έχει φροντίσει να καταγράψει ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνολικά τρεις προτάσεις δυσπιστίας και δύο προτάσεις μομφής.
Η πρώτη πρόταση δυσπιστίας κατά κυβέρνησης της Ν.Δ. που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας ήταν τον Νοέμβριο του 2013 για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Το 2014, επανήλθε με πρόταση μομφής -της πρώτης στα μεταπολιτευτικά κοινοβουλευτικά χρονικά- κατά του τότε Προέδρου της Βουλής, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, γιατί είχε κρίνει ως μη παραδεκτή την πρόταση μομφής που είχε καταθέσει νωρίτερα εναντίον του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.
Επί κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει καταθέσει, το 2020, πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, για τον νέο πτωχευτικό κώδικα. Στις 20 Ιανουαρίου 2022 για τη διαχείριση της κακοκαιρίας και χθες το τρίτωσε με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε για τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ.
Ειδήσεις σήμερα