O πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στο Ionian tv, τόνισε πως «όταν είδα τη λίστα των ονομάτων με έπιασε σκοτοδίνη». Αναφέρθηκε στους Παύλο Πολάκη και Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, λέγοντας πως είχαν στήσει ένα «παρά-υπουργείο», κατηγορώντας πολιτικά πρόσωπα που «δεν μπορούσαν να έχουν καμία εμπλοκή με την υπόθεση Novartis».
Ο Σ. Κοντονής τόνισε πως «όταν είδα τον κατάλογο των πολιτικών προσώπων που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, ειλικρινά σας λέω ότι συγκλονίστηκα. Εβλεπα ανθρώπους που ήταν αδύνατον να έχουν εμπλοκή σε αυτή την υπόθεση. Τι δουλειά έχει ο υπηρεσιακός τότε πρωθυπουργός, κύριος Πικραμμένος; Ή ο κ. Στουρνάρας; Ο κ. Σαμαράς;» είπε χαρακτηριστικά.
Νίκος Δένδιας: Η έπαρση της Ελληνικής Σημαίας σήμερα στην Ακρόπολη για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων
Ο κ. Κοντονής έκανε στη συνέχεια λόγο για παρα-υπουργείο Δικαιοσύνης που είχε στηθεί στο Μαξίμου: «Είχε εμπλοκή κάποιο παρασύστημα ή κάποια παρακάμερα στο Μαξίμου. Αλλα πράγματα μπορώ να φανταστώ, αλλά εκπλήσσομαι με αυτά που ακούω. Υπήρχε παρα-υπουργείο Δικαιοσύνης. Είναι προφανές ότι με αφορμή αυτή την υπόθεση, ίσως και νωρίτερα, ότι είχε συγκροτηθεί ένα παρα-υπουργείο Δικαιοσύνης και δεν είναι τυχαίο ότι αυτή την υπόθεση της Novartis, ούτε εγώ τότε ως υπουργός Δικαιοσύνης, ούτε ο τότε υπουργός Υγείας κύριος Ξανθός, είχαμε κάποια συμμετοχή. Αντίθετα, είχαν οι αναπληρωτές (Πολάκης, Παπαγγελόπουλος). Ηταν και μόνιμοι συνομιλητές του πρωθυπουργού.
Δεν γνωρίζω αν αποδόθηκε όντως δικαιοσύνη. Αυτό που συγκράτησα είναι ότι τα 10 πολιτικά πρόσωπα δόθηκαν λευκά στη κοινωνία και ότι από την αρχή κάποιοι δεν είχαν απολύτως καμία εμπλοκή. Εκτιμούσα πως ίσως να υπάρχουν, γι΄ αυτό και έστειλα την υπόθεση στη δικαιοσύνη. Υπήρχε σκάνδαλο, κάτι συνέβαινε. Παράνομη συνταγογράφηση. Γι’ αυτήν δεν έδωσαν λογαριασμό οι υπεύθυνοι, δηλαδή οι γιατροί, τους οποίους είχε εντοπίσει η εισαγγελική έρευνα, όσο αυτή την έκανε η κα Ράικου. Οταν ανέλαβε η κα Τουλουπάκη εγκαταλείφθηκε αυτό και η υπόθεση στράφηκε σε πολιτικά πρόσωπα και είδαμε τι έγινε»
Για το ν/σ Φλωρίδη για την δικαιοσύνη, ο Σ. Κοντονής σχολίασε τα εξής: «Κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, υπάρχει όμως ένας κίνδυνος. Εάν τελικώς παραμείνει η διάταξη να τιμωρούνται με φυλάκιση και να εκτίουν την φυλάκιση για πλημμελήματα, το υπουργείο θα πρέπει να έχει υπόψη ότι η χώρα δεν μπορεί να έχει πάνω από 8.500-9.000 φυλακισμένους γιατί τότε δεν θα έχουμε φυλακές, αλλά κάτεργα. Επίσης, αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι για σοβαρή πλημμεληματική παράβαση, δεν θα πρέπει να έρχονται σε επαφή με καταδικασμένους με κακούργημα, γιατί τότε θα έχουμε άλλες καταστάσεις»
Ειδήσεις σήμερα
Κέιτ Μίντλετον: Δείτε την πρώτη εμφάνισή της μετά το χειρουργείο
Γαλλία: Η πρώτη χώρα στον κόσμο που κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση