Οι τελικές αποφάσεις ελήφθησαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, δεδομένου ότι στο τραπέζι είχαν πέσει διάφορα ονόματα. Ύστερα από διαβουλεύσεις και συνεννοήσεις, κατέληξαν στο όνομα, το οποίο εκ των πραγμάτων θα πρέπει να επικυρωθεί και από ένα ιδρυτικό συνέδριο στην περίπτωση που, όπως όλα δείχνουν, οι «11» προχωρήσουν στη δημιουργία νέου φορέα, που θα πάρει το βάπτισμα του πυρός στις ευρωεκλογές.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο. Εκεί θα γίνει προσπάθεια να εκπροσωπηθούν όλες οι τάσεις της ευρύτερης Αριστεράς και να αξιοποιηθούν πρόσωπα που κατά καιρούς είχαν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, ασκούνται πιέσεις και στον Πέτρο Κόκκαλη να ενταχθεί στο σχήμα και να μην προχωρήσει στη δημιουργία δικής του κίνησης που θα κατέβει αυτόνομα στις ευρωεκλογές. Παραλλήλως, αναμένουν και τις οριστικές αποφάσεις του Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος εκτιμάται πως θα ακολουθήσει το νέο σχήμα, ωστόσο πρέπει να επιλύσει κάποιες εκκρεμότητες που έχουν να κάνουν με το ινστιτούτο «ΈΝΑ».
Στη Νέα Αριστερά έχει γίνει και η πρώτη κατανομή των ρόλων, καθώς οι κύριοι Τσακαλώτος και Ηλιόπουλος θα είναι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, ενώ η Πέτυ Πέρκα θα είναι η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Τα σχετικά θα επισημοποιηθούν με επιστολή που θα σταλεί τα προσεχή 24ωρα στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα. Θα πρέπει να επιλυθούν και διάφορα διαδικαστικά, όπως ο χώρος που θα κάθονται στο κοινοβούλιο οι έντεκα βουλευτές, καθώς και τα γραφεία που θα τους παραχωρηθούν.
Αναζητείται, επίσης, το πρόσωπο που θα χρεωθεί τα θέματα του τύπου, στην περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν μπορεί να κάνει λόγω χρόνου ο Νάσος Ηλιόπουλος.
Πρώτη διαφοροποίηση των 11 από τον ΣΥΡΙΖΑ – Ψήφισαν παρών σε άρθρα για τα κόκκινα δάνεια
Την πρώτη κοινοβουλευτική τους διαφοροποίηση με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, κατέγραψαν οι 10 από τους 11 βουλευτές που αποχώρησαν από το κόμμα.
Κατά την σημερινή ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια, που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε άρθρα του νομοσχεδίου για τα κόκκινα δάνεια, όλοι οι ανεξάρτητοι βουλευτές της «Ομάδας Αχτσιόγλου» και της «Ομπρέλας», δήλωσαν «παρών». Εξαίρεση αποτέλεσε ο μουσουλμάνος βουλευτής Φερχάτ Οσκιούρ που συντάχθηκε με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και καταψήφισε.
Νέο κόμμα: Αντίστροφη μέτρηση για την ονοματοδοσία – Η απουσία, τα πηγαδάκια των «11» και εκείνοι που δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα
Νέο κόμμα: Η συνάντηση των «11» στη συνεδρίαση της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, έδειξε τι πρόκειται να ακολουθήσει.
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα έχει ηγετική θέση στον ενεργειακό μετασχηματισμό - Δημιουργούνται ευκαιρίες επένδυσης
Oι αποχωρήσαντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στη Βουλή, στη συνεδρίαση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Σε μία πρώτη «πρόβα» για την ΚΟ τους, φόρεσαν άπαντες σακάκια και κάθισαν μαζί στα έδρανα.
Νέο Κόμμα: Μία εικόνα, χίλιες λέξεις
Στις φωτογραφίες του πρακτορείου Eurokinissi διακρίνεται η Έφη Αχτσιόγλου να κάθεται δίπλα στον Δημήτρη Τζανακόπουλο και η Πέτη Πέρκα δίπλα στον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Από πίσω κάθονται οι Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Μερόπη Τζούφη και Θεανώ Φωτίου. Απών ήταν ο Αλέξης Χαρίτσης.
Μάλιστα δεν έλειψαν τα χαμόγελα με την Έφη Αχτσιόγλου να εμφανίζεται με αρκετά καλή διάθεση στα φωτογραφικά καρέ:
Στον αντίποδα, «παγωμένη» ήταν η ατμόσφαιρα με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όταν περνούσε από δίπλα τους ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Έλενα Ακρίτα, Όλγα Γεροβασίλη και Νίκος Παππάς δεν έριξαν… βλέμμα στον πρώην υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα που περνούσε δίπλα τους με σφιγμένα χείλη.
Καμία διάθεση για επικοινωνία δεν φάνηκε πως είχαν Έφη Αχτσιόγλου και Ζωή Κωνσταντοπούλου που δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα.
Ειδήσεις σήμερα
Καλάθι των Χριστουγέννων: Εκτός θα είναι τελικά κουραμπιέδες και μελομακάρονα
Παρέμβαση εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τον άγριο βασανισμό του χάσκι στην Αράχωβα
Σύνταξη Ιανουαρίου: Νωρίτερα η πληρωμή της με την αύξηση του 3% – Ποια αλλά επιδόματα θα δοθούν