Αναλυτικά, αναφέρει τα ακόλουθα:
«Ο κ. Τέλλογλου σήμερα επανέλαβε τα περί παρακολούθησης του τηλεφώνου του κ. Μητσοτάκη, όπως και άλλων τηλεφώνων, το 2017-2018. Ακριβώς το ίδιο ανέφερε και σε ανάρτησή του προ ημερών. Οφείλει να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στον οποίο κατέθεσε σήμερα. Εμεις δεν πρόκειται να μπούμε σε καμία λογική συμψηφισμού. Η κυβέρνηση όπως έχει πει ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει αποφασιστικά και θα λάβει όλα εκείνα τα μέτρα διασφαλίζοντας την ισορροπία ανάμεσα στην ασφάλεια του τόπου και των πολιτών και την προστασία των θεμελιωδών αρχών που προστατεύουν την ιδωτική σφαίρα και το απόρρητο των επικοινωνιών».
Τέλλογλου για υποκλοπές: Από το 2013 υπάρχει θέμα με Pegasus και Predator
Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο κατέθεσε σήμερα ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, σχετικά με την υπόθεση παρακολούθησης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.
Ο δημοσιογράφος, ο οποίος κλήθηκε να καταθέσει με αφορμή μια αναφορά του περί παρακολουθήσεων το 2018, ανέφερε, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης, πως «δεν έχω κάνει καταγγελία για παρακολούθηση Μητσοτάκη από αυτό το κακόβουλο λογισμικό (σ.σ. ερωτήθηκε για το λογισμικό Predator). Είπα ότι υπήρχαν ενδείξεις εκείνη την εποχή ότι τα τηλέφωνά του δεν ήταν ασφαλή, όπως ενδείξεις υπήρχαν και από το ΚΚΕ που έκανε καταγγελία το 2017. Οι ελληνικές υπηρεσίες προσπαθούν να αγοράσουν αυτά τα λογισμικά από το 2013 και το 2015 έγινε μεγάλη διαρροή στο WikiLeaks της ιταλικής εταιρείας Hacking Team, που αφορούσε όλες τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης από τo 2013 ως to 2015. Άρα μιλάμε για κάτι που δεν είναι σημερινό».
Σχολιάζοντας τις υποκλοπές Κουκάκη – Ανδρουλάκη ο κ. Τέλλογλου έκανε λόγο για «συνδυασμό νόμιμης συνακρόσασης και εισαγωγής παράνομου λογισμικού», ενώ για τα πρόσωπα που βρίσκονται πίσω από τις παρακολουθήσεις αυτές, τόνισε πως «αυτά προκύπτουν από τις εταιρείες, καθώς είναι γνωστό ποιοι τις εκπροσωπούν στην Ελλάδα, όπως είναι γνωστό ότι μεταξύ των κυπριακών εταρειών που παίζουν ρόλο στην προμήθεια της ελληνικής αστυνομίας υπάρχουν σχέσεις των μετόχων».
Μητσοτάκης για Τραμπ: Θα διατηρηθούν οι στενές σχέσεις με ΗΠΑ - Η εκλογή Τραμπ είναι κλήση αφύπνισης για την Ευρώπη
«Οι ελληνικές υπηρεσίες έχει αποδειχθεί ότι προσπαθούν να αγοράσουν αυτά τα λογισμικά από το 2013. Δεν ξέρω γιατί δεν αγοράστηκαν. Δεν ήταν από την αρχή επιλογή να αγοραστεί το Predator, αλλά το Pegasus που είναι ακριβότερο και δίνει μεγαλύτερες δυνατότητες ανίχνευσης και προσφέρει μεγαλύτερες διασφαλίσεις, αλλά εκ των υστέρων και αφού γίνει η ζημιά. Το Pegasus κάηκε στη συνέχεια» πρόσθεσε ο δημοσιογράφος.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Τάσος Τέλλογλου απάντησε, τέλος, πως το κακόβουλο λογισμικό έχει χρησιμοποιηθεί και σε βάρος άλλων προσώπων – που ωστόσο λόγω της ιδιότητάς του δεν επιθυμούν να το δημοσιοποιήσουν.
Έχω δει link και σε άλλα τηλέφωνα, υπογράμμισε – τονίζοντας ωστόσο πως δεν πρόκειται για πολιτικά πρόσωπα.
Ειδήσεις σήμερα
Μεσσήνη – Επίθεση με υδροχλωρικό οξύ: Κινδυνεύει να χάσει το μάτι της η 49χρονη
Κορονοϊός – Πλεύρης: Από Οκτώβριο και σε δύο φάσεις τα επικαιροποιημένα εμβόλια