Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Μπάιντεν συζήτησαν διεξοδικά το θέμα της ενεργειακής κρίσης, απόρροια του πολέμου στην Ουκρανία.
Στο «τραπέζι» τέθηκε και το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας από τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος έκανε σαφές πως δεν θα μείνει αναπάντητη καμία προσπάθεια παραβίασης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας. Επίσης ο Ελληνας Πρωθυπουργός έθεσε ξανά επί τάπητος το Κυπριακό ζητώντας να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ απορρίπτοντας τη λύση των δυο κρατών που προωθεί η Τουρκία.
Απόστολος Γκλέτσος: Τις ανεμογεννήτριες τις ξέρω καλά, με πίεσε ο χρόνος [βίντεο]
Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, Μπάιντεν και Μητσοτάκης συζήτησαν και για το θέμα των F-35. Επί της ουσίας γνωστοποιήθηκε η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να ενισχύσει την Πολεμική Αεροπορία με τα συγκεκριμένα αεροσκάφη.
Μάλιστα, αναμένεται σύντομα να σταλεί επίσημα το request για την υπογραφή προσυμφώνου έτσι ώστε να ενταχθεί στα πρόγραμμα η ελληνική πλευρά. Μεταξύ των δυο ηγετών συζητήθηκε το ενδιαφέρον που εξέφρασε η Lockheed Martin για να επενδύσει στην ελληνική αμυντική βιομηχανία.
Όπως τονίζουν, πάντως, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ακόμα κι αν προχωρήσει η επένδυση, το πλειοψηφικό ποσοστό θα ανήκει στην ΕΑΒ, ήτοι στο ελληνικό δημόσιο.