Αυτό σημαίνει ότι μετά το Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τη διάλυση της Βουλής κάτι που σημαίνει ότι το όποιο κοινοβουλευτικό έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το κλείσιμο της Βουλής για το Πάσχα που εφέτος είναι στις 16 Απριλίου.
Στη ΝΔ θεωρούν εφικτό το στόχο της αυτοδυναμίας, διότι η μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων που φεύγει από το κυβερνών κόμμα κατευθύνεται στην αδιευκρίνιστη ψήφο. Στη ΝΔ εκτιμούν ότι αν πείσουν ότι μπορούν να κάνουν πράξη όσα επαγγέλλονται για την αλλαγή του κράτους για την αλλαγή των παθογενειών της χώρας, μπορούν να οδηγήσουν στην επανασυσπείρωση αυτών των ψηφοφόρων, και έτσι να καταγράψει η ΝΔ υψηλό ποσοστό στην πρώτη κάλπη, που θα είναι «προάγγελος» για τις δεύτερες εκλογές και την πιθανότητα της αυτοδυναμίας.
Εκλογές 2023 – Δημοσκόπηση GPO: Στις 4,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Προβάδισμα 10,4 μονάδων για Μητσοτάκη
Διαφορά 4,9 μονάδων ανάμεσα σε ΝΔ (35,6%) και ΣΥΡΙΖΑ (30,7%), ως προς την πρόθεση ψήφου, με αναγωγή επί των εγκύρων ψηφοδελτίων καταγράφει νέα δημοσκόπηση της GPO που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού STAR.
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή το προβάδισμα της ΝΔ ανεβαίνει στο 4,9%. Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 35,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ 30,7%.
Τα κόμματα που μένουν εκτός Βουλής συγκεντρώνουν το 7,5%.
Το 45,5% θέλει να ξαναγίνουν εκλογές, αν δεν προκύψει αυτοδυναμία, ενώ το 50,1% προτιμά να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας, έναντι 33,1% του Αλέξη Τσίπρα. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 22,6% των ερωτηθέντων.
Για selfies στη Βαρβάκειο ο Κασσελάκης
Στο ερώτημα, αν πρέπει να είναι ξανά υποψήφιος ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, «Όχι και Μάλλον Όχι» απαντά το 64,6%, ενώ «Ναι και Μάλλον Ναι» απαντά το 34%. Ωστόσο, 6 στους 10 ψηφοφόροι της ΝΔ θεωρούν ότι πρέπει να είναι κανονικά υποψήφιος.
Το 40,6% κρίνει θετικά και μάλλον θετικά τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, σε αντίθεση με το 58,3% που την αποτιμά αρνητικά και μάλλον αρνητικά.
Οι θετικές και μάλλον θετικές γνώμες για τη στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα είναι 36,4% έναντι 55,1% των αρνητικών και μάλλον αρνητικών απόψεων.
Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός θεωρείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το 43,5% των ερωτηθέντων έναντι 33,1% του Αλέξη Τσίπρα. Κανένας από τους δύο απαντά το 22,6% των ερωτηθέντων.
Οι πολίτες αποδίδουν ευθύνες για το δυστύχημα κυρίως: στη σημερινή κυβέρνηση 33,1%, στις προηγούμενες κυβερνήσεις 13,3%, στον σταθμάρχη 11,2%, στον ΟΣΕ 2,9%, στην Hellenic Train 1,6%, στην ΕΡΓΟΣΕ 0,8% και σε όλους τους παραπάνω 36,4%.