Το θέμα έχει ξεπεράσει κατά πολύ την κ. Ακρίτα, καθώς έχει μετατραπεί σε δημόσια αντιπαράθεση όσων στηρίζουν τον κ. Κασσελάκη και όσων διαφωνούν μαζί του.
«Αν τα “πόθεν έσχες” είναι έργο της αδιαφάνειας, τότε η Δικαιοσύνη θα πάρει θέση. Δεν γίνεται να αντικαταστήσουμε την πολιτική κριτική με “αν” και με υπόνοιες», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Καρανίκας σε νέα του ανάρτηση κατά της Ελενας Ακρίτα. Επανάφερε μάλιστα παλαιότερη ανάρτησή του στην οποία ανέφερε ότι «η σκανδαλοθηρία απομακρύνει την προεκλογική πολιτική κουβέντα και μετατρέπεται σε προεκλογική βαβούρα εντυπώσεων, που περιμένει τη βεβαίωση των εισαγγελέων και όχι των πολιτών, οι οποίοι στις εκλογές θα πρέπει να κρίνουν τις πολιτικές προτάσεις για το αύριο σε σχέση με την περίοδο που πέρασε – εκτός από τον βίο των στελεχών που κατηγορούνται για σκάνδαλα και θίγεται η αξιοπρέπειά μας».
«Εχω την αίσθηση ότι αυτή η συζήτηση κινδυνεύει να τροποποιήσει το πραγματικό ερώτημα, που είναι το κατηγορητήριο του κυρίου Καραμανλή», δήλωσε και ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος συνόδευσε χθες τον κ. Κασσελάκη στη συνάντηση με τον επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Δεδομένων, κ. Μενουδάκο.
Σαφείς αποστάσεις από την Ελενα Ακρίτα κράτησε και ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος ζήτησε να υπάρξει ένας κώδικας πολιτικών αξιών που να δείχνει και στην ελληνική κοινωνία και στους Ελληνες πολίτες ότι οι πολιτικοί έχουν αρχές, αξίες και έχουν και μια κόκκινη γραμμή που δεν την ξεπερνούν. Ερωτηθείς ειδικότερα για την ανάρτηση της κ. Ακρίτα, ο κ. Σπίρτζης απάντησε: «Ρωτήστε με ό,τι θέλετε και για όποιον θέλετε, με εξαίρεση τις οικογένειες και τους συγγενείς των πολιτικών μου αντιπάλων».
«Εχω την προσωπική μου άποψη, στην ατζέντα αυτές οι δημόσιες διατυπώσεις, που αποκτούν προσωπικό χαρακτήρα, δεν είναι και ό,τι καλύτερο στην πολιτική, όταν έχεις, δυστυχώς, και το λέω με πόνο, το πολιτικό πλεονέκτημα να παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα, έμπλεα ψεμάτων για πολύ σημαντικά ζητήματα», ανέφερε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Γιαννούλης.
Μετά τους Στέφανο Κασσελάκη και Παύλο Πολάκη, που έδωσαν τη γραμμή, και άλλα στελέχη του στενού και ευρύτερου επιτελείου του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έστερξαν την κ. Ακρίτα.
«Δεν επεμβαίνει στην προσωπική και οικογενειακή ζωή του πρωθυπουργού», είπε για την κ. Ακρίτα η στενή συνεργάτιδα του κ. Κασσελάκη, Θ. Τζάκρη. «Κάθε βουλευτής έχει την υποχρέωση και το δικαίωμα να ελέγχει την περιουσιακή κατάσταση και επιχειρηματική δραστηριότητα. Επομένως δεν πρόκειται για ιδιωτική ζωή, πρόκειται για πολιτικό έλεγχο», κατέληξε.
Υπέρ της κ. Ακρίτα και η Ρένα Δούρου, η οποία σε ανάρτησή της ανέφερε: «Για τα αυτονόητα. Γιατί δεν είναι δυνατόν να ποινικοποιείται η έκφραση γνώμης. Ούτε και να ενδύεται τη μορφή “επιχειρήματος”, όταν στην πραγματικότητα πρόκειται περί καθόλου κεκαλυμμένης απειλής».
Κριτική από Καρτερό στο «κόμμα Κασσελάκη»
Σε αυτό το κλίμα, η ομάδα Κασσελάκη έχει να αντιμετωπίσει και την έντονη κριτική του στενότατου συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα και αρθρογράφου της «Αυγής», Θανάση Καρτερού. Προχθές, αποδομούσε τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ γράφοντας για «αφέλειες, υπερβολές και ανέξοδες προτάσεις».
Χθες, στο νέο του άρθρο, έγραψε ότι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνει το «κόμμα Κασσελάκη» και διατυπώνει θέσεις όπως για τις αμυντικές δαπάνες που δεν πρέπει να μειωθούν ή την απίθανη ιστορία με τους διεθνείς παρατηρητές για τις εκλογές, για τις οποίες δεν έχει πάρει απόφαση κανένα Oργανο. Για δε τα μεγαλοστελέχη του κόμματος, ότι «μαθαίνουν πλέον τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ από τα ΜΜΕ και σιωπούν, γιατί ελπίζουν ότι το κόμμα θα καταγράψει κέρδη στις κάλπες χάρη στην υπερδραστηριότητα του κ. Κασσελάκη», και κατέληξε: «Προφανώς ζούμε μια μεγάλη ανατροπή στον ΣΥΡΙΖΑ. Καθεστώς προεδρικής πολυπραγμοσύνης και συλλογικής σιωπής ή εκ των υστέρων συναίνεσης. Που θα παράγει, κατά τον πρόεδρο, εκρηκτικές εξελίξεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πάει για δεύτερο κόμμα, αλλά για τη μεγάλη ανατροπή. Ως τότε, σιωπή…».
Επιμένει… στα Τέμπη
«Η Αστυνομία κάνει έφοδο στον ΟΣΕ και κατάσχει τους σκληρούς δίσκους με τα πρωτότυπα ηχητικά των συνομιλιών των Τεμπών. Τώρα! Ενα χρόνο μετά το έγκλημα!», έγραψε πάντως χθες σε δική του ανάρτηση ο κ. Κασσελάκης, δείχνοντας ότι θα επιμείνει στη γραμμή που έχει χαράξει, παρά τις ανησυχίες των «συντρόφων» του. Και συνέχισε: «Δηλαδή, επί ένα χρόνο, οι ανακριτικές αρχές δεν επιτελούν το λειτούργημά τους βασιζόμενες στο πρωτότυπο υλικό αλλά στο μονταρισμένο; Δηλαδή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γ. Φλωρίδης, που διαβεβαίωνε πως οι ανακριτικές αρχές είχαν τα πρωτότυπα ηχητικά στα χέρια τους από την πρώτη στιγμή, έλεγε ψέματα;».