Ειδικότερα, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή στις 6/3/2017 υπενθύμιζε το ιστορικό της υπόθεσης με τα «βοσκοτόπια», την «αποπομπή» της εταιρείας από τον διαγωνισμό όταν διαπιστώθηκε ότι δεν κατέβαλλε την πρώτη δόση και καλούσε τον υπουργό να προσκομίσει τα στοιχεία είσπραξης από το Δημόσιο της εγγυητικής επιστολής της εταιρείας Καλογρίτσα.
Ωστόσο, αντί των στοιχείων είσπραξης, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης αναφέρει στην απάντησή του ότι η εγγυητική επιστολή επιστράφηκε στην εταιρεία.
Μητσοτάκης στο υπουργικό: Δεν έχουμε την πολυτέλεια του εφησυχασμού
«Η εταιρεία με την επωνυμία «Ιωάννης – Βλαδίμηρος Χ. Καλογρίτσας Τηλεόραση Πανελλαδική Κάλυψης Μονοπρόσωπη ΑΕ» υπέβαλε στις 29.8.2016 για τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό για την χορήγηση 4 αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου, εγγυητική επιστολή της Τράπεζας Αττικής ποσού 3 εκατ. ευρώ» αναφέρει αρχικά η απάντηση του κ. Παππά και προσθέτει «πλην, όμως, δεν κατέβαλλε την πρώτη δόση του τιμήματος για τη χορήγηση της τηλεοπτικής άδειας εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας σύμφωνα με τους όρους προκήρυξης του διαγωνισμού και γι αυτό το λόγο η εταιρεία κηρύχθηκε έκπτωτη με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στις 26.9.2016».
Στην συνέχεια ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υποστηρίζει ότι η εταιρεία Καλογρίτσα εκμεταλλευόμενη διαρροές της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας – από «κύκλους» του ανώτατου δικαστηρίου – περί ακύρωσης του διαγωνισμού ζήτησε την επιστροφή των χρημάτων για να επισημάνει ότι τελικά η εγγυητική επιστολή επιστράφηκε μετά την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης της Ολομέλειας του Ανώτατου Δικαστηρίου.
«Το αμέσως χρονικό διάστημα διέρρευσε από κύκλους του ΣτΕ τμήμα της υπ. αριθμ. 95/2017 απόφασης σύμφωνα με το οποίο η διάταξη 2Α παρ 2 του νόμου 4339/2015 που αφορούσε στη μεταβίβαση επί μέρους αρμοδιοτήτων για την επίμαχη διαγωνιστική διαδικασία στη ΓΓΕΕ κρίθηκε μη νόμιμη και ακυρωτέα. Η εταιρεία κατόπιν τούτου αιτήθηκε την 15η Νοεμβρίου του 2016 την επιστροφή της ως άνω εγγυητικής επιστολής, πλην όμως το σώμα της εγγυητικής επιστολής επεστράφη στην εταιρεία μετά τη δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ».
Διαβάστε την απάντηση που έδωσε το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στον βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένο: