‘Αλλωστε, επισημαίνει, «οι διαπραγματεύσεις, παρά τις υφιστάμενες δυσκολίες, προχωρούν, σημειώνεται μεγάλη πρόοδος στα περισσότερα ζητήματα, η κύρια απόκλιση εντοπίζεται σε ζητήματα που αφορούν στις εμμονές του ΔΝΤ και, κυρίως, στα ζητήματα σχετικά με τη διατήρηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου», υπογραμμίζοντας παραλλήλως και τις σημαντικές ευρωπαϊκές συμμαχίες που έχει η χώρα μας.
Παράλληλα όμως, η Όλγα Γεροβασίλη εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρό της, καθώς κάνει λόγο για κόμμα «που προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση, ζητώντας ρεβάνς για τις απανωτές πολιτικές και ιδεολογικές του ήττες. Είναι εικόνα πολιτικών παραγόντων που δεν αντέχουν πια να είναι εκτός εξουσίας. Οι ηθικές και πολιτικές προτάσεις του κ. Μητσοτάκη είναι ληγμένες επιταγές χωρίς αντίκρισμα», αναφέρει χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ενώ αναδεικνύει τις, κατ’ αυτήν, αντιφάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντιθέτως, «μια σοβαρή αντιπολίτευση θα ενίσχυε τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, στηρίζοντας τον αγώνα της κυβέρνησης απέναντι σε παράλογες απαιτήσεις», τονίζει.
Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 10,1 μονάδων για ΝΔ 0- Και με συνασπισμό η Κεντροαεριστερά δεν κερδίζει τον Μητρσοτάκη
Στα θέματα του Υπουργείου της, και ειδικότερα για το θέμα των συμβασιούχων, η αρμόδια υπουργός κάνει λόγο στη συνέντευξη προς το ΑΠΕ -ΜΠΕ για «χαοτική κατάσταση» που προέκυψε «από την εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων των προηγούμενων κυβερνήσεων». Αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει η χαρτογράφηση των εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο με στόχο, «στο πλαίσιο του εφικτού και με σταδιακά βήματα, να ανατραπεί τελικά αυτή η πραγματικότητα», ενώ κατηγορεί τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για «άκρατο λαϊκισμό», καθώς όπως τονίζει «επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στο να μη δοθεί ποτέ λύση».
Προαναγγέλλει ακόμα ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες αρχίζουν οι κρίσεις για τα νέα στελέχη της δημόσιας διοίκησης, διαδικασία που όπως αναφέρει θα διεξαχθεί με αδιάβλητο τρόπο σε αντίθεση με ό,τι είχε εφαρμοστεί επί υπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη.
Για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, εκφράζει την κατανόησή της για την καχυποψία τους, διότι «βίωσαν τον αυταρχισμό της προηγούμενης κυβέρνησης που εφάρμοσε ένα τιμωρητικού χαρακτήρα σύστημα, το οποίο είχε στηθεί επάνω στη λογική των απολύσεων», ενώ καλεί τους ενδιαφερόμενους σε διάλογο ώστε να διορθωθούν οι όποιες παραλείψεις διαπιστωθούν.
Τέλος για το νέο σύστημα κινητικότητας σημειώνει ότι είναι κόντρα στις ρουσφετολογικές πρακτικές του παρελθόντος και ότι αποσκοπεί στο να βρίσκεται ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.