«Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του εμβολιασμού. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι κανένα φάρμακο δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον εμβολιασμό. Οσο πιο πολλοί και πολλές εμβολιαστούν άμεσα τόσο το καλύτερο για τη χώρα», είπε ο κ. Τσακαλώτος στη Βουλή, ζητώντας από τους βουλευτές της Ν.Δ. να μη χρεώνουν τις απόψεις Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρίζοντας ότι τόσο ο ίδιος, που εκπροσωπεί ως πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, όσο και τα όργανα του κόμματος, αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος, είναι υπέρ του εμβολιασμού. Γνωρίζει βεβαίως ο κ. Τσακαλώτος γιατί ο κ. Τσίπρας διστάζει να αποδοκιμάσει δημοσίως και ευθέως το αντιεμβολιαστικό παραλήρημα του κ. Πολάκη, όπως έκανε ο ίδιος στη Βουλή. Αλλά μάλλον δεν θέλει να μπει στην ουσία του πολιτικού ζητήματος.
Ο κ. Τσακαλώτος, πάντως, δεν είπε μόνον αυτά. Είπε, ακόμα, ότι «δεν θα τελειώσουμε με την πανδημία αν η κάλυψη δεν είναι για όλο τον κόσμο», υποστήριξε πως αυτό που έχει σημασία είναι ποιο αποτελεί το βασικό μήνυμα που εκπέμπουν τα κόμματα και όχι τα πρόσωπα, σημείωσε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να αναδείξει πράγματα που λένε οι βουλευτές του αλλά ο κ. Μητσοτάκης δεν υιοθετεί, και ότι σε κάθε περίπτωση το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες είναι «μη φοβάστε το εμβόλιο, είναι σημαντικό για εσάς, είναι σημαντικό για τις οικογένειές σας, την κοινότητά σας, για την Ελλάδα».
Και… απαγγελία
Η παρέμβαση Τσακαλώτου, μάλιστα, την επομένη ημέρα του Πολιτικού Συμβουλίου όπου υπήρξε καθολική αποδοκιμασία Πολάκη, έχει τη σημασία της, πολλώ δε μάλλον όταν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και γιατρός απήγγειλε χθες -αρκετές ώρες μετά το Πολιτικό Συμβούλιο- Μανόλη Αναγνωστάκη μέσα στη Βουλή (κατά κάποιους συντρόφους του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, «μαγάρισε» τον μεγάλο Ελληνα ποιητή) για να ηρωοποιήσει τον εαυτό του, να πει ότι δήθεν είναι μόνος εναντίον όλων. Εχει, επίσης, σημασία και για άλλον ένα λόγο. Διότι, κατά απολύτως έγκυρες πληροφορίες, δεν είχαν συνεννοηθεί προηγουμένως με τον κ. Τσίπρα για να αδειάσει τόσο ξεκάθαρα τον κ. Πολάκη μέσα στη Βουλή.
Επίθεση κατά Μητσοτάκη
«Η μεγάλη συζήτηση σήμερα στην Ευρώπη είναι αν η πανδημία αποτελεί ένα σοκ που θα μας αναγκάσει να αλλάξουμε οικονομικό μοντέλο ή μια ανάπαυλα που μόλις τελειώσει θα γυρίσουμε πίσω στις ίδιες χρεοκοπημένες πολιτικές λιτότητας που μας οδήγησαν σε πολλαπλές κρίσεις», είπε χθες ο κ. Τσίπρας από τις Βρυξέλλες, πριν από την προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.
Αγώνα δρόμου για τα αντιπλημμυρικά έργα - Το σχέδιο Χαρδαλιά για την προστασία της Αττικής
«Η ευρωπαϊκή Δεξιά τάσσεται ανοικτά με τη δεύτερη εκδοχή», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας για άλλη μία φορά ότι, με τα στερεότυπα που έχει στο μυαλό του, όχι μόνο δεν μπορεί παρέμβει στα πράγματα, αλλά δεν μπορεί καν να διαβάσει σωστά και με τρόπο επωφελή για τη χώρα τις εξελίξεις. «Ο Γερμανός χριστιανοδημοκράτης υποψήφιος καγκελάριος δήλωσε προχθές ότι η Ευρώπη πρέπει να επιστρέψει τάχιστα στη δημοσιονομική ορθοδοξία και ο κ. Μητσοτάκης στην Ελλάδα υλοποιεί μια ακραία πολιτική, καταργώντας εργασιακά προνόμια και δικαιώματα, ιδιωτικοποιώντας την κοινωνική ασφάλιση. Μια πολιτική ακραία νεοφιλελεύθερη και αντιλαϊκή», σχολίασε και υπογράμμισε: «Οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης οφείλουμε να ανοίξουμε δυναμικά και αποφασιστικά τη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, αγωνιζόμενοι για μια Ευρώπη με περισσότερη κοινωνική συνοχή και λιγότερες ανισότητες. Οφείλουμε να μην αφήσουμε τις συντηρητικές δυνάμεις να μας γυρίσουν πίσω στην Ευρώπη της λιτότητας. Να κοιτάξουμε μπροστά».
Εκθείασε το Ταμείο Ανάκαμψης
Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Τσίπρας -που κατατάσσει τον ΣΥΡΙΖΑ στις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης, όταν η Ευρώπη τον κατατάσσει στους λαϊκιστές-, μιλώντας σχετικά με την επικείμενη απόφαση για την έναρξη της αναθεώρησης της Τελωνειακής Ενωσης Ε.Ε. – Τουρκίας, σχολίασε: «Είναι μια μοναδική ευκαιρία να αναγκάσουμε την Τουρκία να συνδέσει την προοπτική της αναθεώρησης της Τελωνειακής Ενωσης που επιθυμεί, με την προσφυγή, μαζί με την Ελλάδα, στη Χάγη για την επίλυση, την οριοθέτηση της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας. Ας το κατανοήσουμε: χωρίς Τελωνειακή Ενωση δεν θα υπάρξει Χάγη. Και, χωρίς Χάγη, δεν θα υπάρξει δίκαιη επίλυση των διαφορών και, άρα, μεσομακροπρόθεσμα ειρήνη στην περιοχή μας. Η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει μια πολύ μεγάλη ευθύνη», κατέληξε.
Στις Βρυξέλλες, ο κ. Τσίπρας εκθείασε το Ταμείο Ανάκαμψης. Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, είχε εκτεταμένη συζήτηση για τη σημασία του Ταμείου Ανάκαμψης με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομίας κ. Τζεντιλόνι, και εκεί φέρεται να υποστήριξε πως η Ελλάδα μπορεί να το αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο, να υλοποιήσει την Πράσινη Συμφωνία στη βάση μιας δίκαιης μετάβασης, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, και τάχθηκε υπέρ της αναθεώρησης του Συμφώνου Σταθερότητας.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
- Μητσοτάκης για μετάλλαξη Δέλτα: Είστε ανεμβολίαστοι, κινδυνεύετε – Μόνη λύση ο εμβολιασμός
- Υπόθεση Novartis: Υπόμνημα έξι πολιτικών προσώπων – «Να βγουν οι κουκούλες»
- Σύνοδος Κορυφής Ε.Ε.: Τουρκία, Ρωσία και οικονομία στην ατζέντα των «27» – Με ποιες θέσεις προσέρχεται ο Μητσοτάκης
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε Instagram, Facebook και Twitter