Ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε για άλλη μία φορά να αντιστρέψει και να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, αυτή τη φορά για το εργασιακό νομοσχέδιο.
«Το εργασιακό νομοσχέδιο αποτελεί απαίτηση και γραμμάτιο του Μητσοτάκη προς τα μεγάλα συμφέροντα που τον έκαναν πρωθυπουργό», υποστήριξε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματός του, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «νομοθετεί κατ’ εντολή του ΣΕΒ και αποφασίζει να κηρύξει το πόλεμο στις δυνάμεις της εργασίας. Καταργώντας το 8άωρο, συρρικνώνοντας το μισθό, καταργώντας κάθε έλεγχο της παραβατικότητας και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας».
Συνεχίζοντας τον πόλεμο της λάσπης και του ψέματος και ξεχνώντας ότι επί των ημερών του εκτοξεύθηκαν η «μαύρη εργασία», η εισφοροδιαφυγή μεγάλων, μεσαίων και μικρών εταιριών, οι εργαζόμενοι γέμιζαν τους δρόμους επειδή ήταν πραγματικά απροστάτευτοι καθώς εργάζονταν έξι και επτά ημέρες την εβδομάδα, δέκα και δώδεκα ώρες την ημέρα και οι επιχειρήσεις δήλωναν ότι δούλευαν πενθήμερο και τετράωρο, εξάωρο ή οκτάωρο, έρχεται να πει «όχι» στην ψηφιακή κάρτα εργασίας και τις νόμιμες υπερωρίες.
«Η Ν.Δ., με τη σπουδή της σε αυτό το νομοσχέδιο, επιβεβαιώνει ότι υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η παράταξη που μάχεται για τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.
Είναι τουλάχιστον ειρωνεία προς την πλευρά εκατομμυρίων εργαζομένων το γεγονός ότι ανάμεσα στις υποσχέσεις που δίνει είναι και η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, η αύξηση του κατώτατου μισθού και ένας ισχυρός ελεγκτικός μηχανισμός «που θα σπάει τα άβατα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας». Αν δεν λαμβάνει υπ’ όψιν τις αναλυτικές απαντήσεις που έχει δώσει ήδη η κυβέρνηση για τα fake news -σ.σ.: το μεγαλύτερο από όλα η δήθεν κατάργηση του 8ώρου- ας εξηγήσει πρώτα σε όσους τον ακούν γιατί ως κυβέρνηση έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στις συλλογικές διαπραγματεύσεις που τώρα υπόσχεται την επαναφορά τους, γιατί δεν κατήργησε τον υποκατώτατο μισθό στη συμφωνία με τους θεσμούς το 2017 και γιατί δεν ήλεγξε την εργοδοτική αυθαιρεσία που επί των ημερών του είχε οργιάσει, καθώς μικροί και μεγάλοι εργοδότες αγνοούσαν τις προειδοποιήσεις της Επιθεώρησης Εργασίας και είχαν μάθει απέξω τα τηλέφωνα του Μαξίμου, του υπουργείου Εργασίας και της Κουμουνδούρου, ζητώντας ως ρουσφέτι ή να μην ελεγχθούν ή να σβηστούν τα πρόστιμα που είχαν στα χέρια τους από ελέγχους που είχαν γίνει.
Ζαχαράκη: Αυξάνεται στα 1.850 ευρώ το μηνιαίο ποσό για τους επαγγελματίες αναδόχους γονείς παιδιών με αναπηρία
Ολα αυτά ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι οι εργαζόμενοι τα έχουν ξεχάσει και τώρα επιχειρεί να υποστηρίξει ότι υπάρχει δήθεν ιδεολογικό περίβλημα στη δημόσια συζήτηση για το εργασιακό νομοσχέδιο, κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία ότι «γυρνάει τη χώρα σε πολιτικές που χρεοκόπησαν τους εργαζομένους και την κοινωνία».
Ν.Δ.: Ο Τσίπρας προσβάλλει τους πολίτες
Στην απάντησή της, η Ν.Δ. αναδεικνύει ένα μείζον πολιτικό ζήτημα που προκύπτει από την τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «τα μεγάλα συμφέροντα έκαναν πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη».
Η αναφορά αυτή είναι βαθύτατα προσβλητική για τους 2.251.618 πολίτες που τον ψήφισαν στις εκλογές του 2019 και τον εξέλεξαν πρωθυπουργό. Δείχνει επίσης ανεπίτρεπτη, για αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης, περιφρόνηση του βασικού κανόνα της Δημοκρατίας περί εναλλαγής των κομμάτων στην εξουσία. Ακόμη και τώρα ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να αντιληφθεί ότι οι πολίτες τον «μαύρισαν» λόγω των επιλογών του. Ας ψάξει εκεί τα αίτια της ήττας του.
Οσο για τα περί γραμματίων, μόλις χθες καταγγέλθηκε η συναλλαγή της κυβέρνησής του με φωτογραφική νομοθέτηση υπέρ συμφερόντων.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr