Όπως είπε ο κ. Βίτσας “επειδή τα δημοσιονομικά δεν μας επιτρέπουν να αναπληρώσουμε αυτά που κόπηκαν το προηγούμενο διάστημα, αφού δε μπορούμε να δώσουμε χρήματα, να δίνουμε υπηρεσίες και διευκολύνσεις, οι οποίες να αναπληρώνουν αυτά που δεν μπορούμε να δώσουμε, ώσπου να έρθει η ώρα να αρχίσουμε να αναπληρώνουμε αυτά που χάθηκαν και ήταν πάρα πολύ βαριά”.
Παράλληλα τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου στοχεύει στην περαιτέρω αναβάθμιση του πεδίου των γνώσεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και της εκπαίδευσης ενώ η ανασυγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων θα στοχεύει στην ισχυροποίηση της ικανότητας αποτροπής ” σε σχέση με τη συγκεκριμένη και συγκροτημένη απειλή, την οποία εμείς αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε” μέσα από “μονάδες με υψηλή στελέχωση, με υψηλή γνώση”.
Σταϊκούρας: Ο απολογισμός του 2024 και οι προτεραιότητες για το 2025 σε υποδομές και μεταφορές
Ο κ. Βίτσας εξήρε το έργο και το επίπεδο γνώσεων και εκπαίδευσης της ελληνικής δύναμης Κοσσυφοπεδίου τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στη χώρα “να διαμορφώνουμε, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, νέους δεσμούς με τα Βαλκάνια, κάτι που σήμερα, και με τους δύσκολους καιρούς που περνάει ο κόσμος και η χώρα μας, έχουμε πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη.
Τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας συνόδευαν ο διοικητής του Γ’ σώματος Στρατού (Γ’ΣΣ/NRDC-GR), αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο διοικητής της 34ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας, ταξίαρχος Δημήτριος Κούκκος και ο βουλευτής Γιώργος Ντζιμάνης. Επίσης συναντήθηκε με τον διοικητή της ΚFOR και με την πρέσβη Κωνσταντίνα Αθανασιάδου, επικεφαλής του γραφείου συνδέσμου Πρίστινας.