Πρόκειται για το τελευταίο βήμα για την επικύρωσή της από την αφρικανική χώρα, ενώ είχε προηγηθεί η έγκριση του κοινοβουλίου και του υπουργικού συμβουλίου.
Όπως μεταδίδουν μάλιστα αιγυπτιακά πρακτορεία ειδήσεων, η συμφωνία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Αιγυπτιακής Κυβέρνησης.
Σημειώνεται πως η συμφωνία ανάμεσα για την ΑΟΖ κυρώθηκε από την ελληνική Βουλή στις 27 Αυγούστου, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση της Τουρκίας, η οποία τη χαρακτηρίζει άκυρη και κενή περιεχομένου, καθώς -όπως υποστηρίζει- η περιοχή στην οποία αναφέρεται η συμφωνία βρίσκεται εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.
Ουκρανία: «Τεράστιες εκρήξεις» στη Σούμι μετά από ρωσικά πλήγματα – Δύο νεκροί
[fwduvp preset_id=”test” playlist_id=”Test”]
«Η συμφωνία είναι δίκαιη και νόμιμη που καταδεικνύει με τον πιο περιφανή τρόπο στη διεθνή κοινότητα ποσό παράνομο εξωπραγματικό έκτος διεθνούς δικαίου και δικαίου θάλασσας ήταν το τουρκολιβυκό μνημόνιο» είχε υπογραμμίσει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά την τελετή των υπογραφών στις 6 Αυγούστου.
«Η συμφωνία είναι προϊόν πολλής προεργασίας, γνώμης ειδικών από το εξωτερικό, της ειδικής νομικής υπηρεσίας, έχει σενάριο συνέχισης με την Αίγυπτο για επιπλέον οριοθέτηση, πρόβλεψη για κάποια στιγμή μελλοντική διαπραγμάτευση με Λιβύη, και επίσης έχει πρόβλεψη για συμφωνίες με άλλες χώρες. Αναφέρομαι στην Κύπρο και κάποια στιγμή και την Τουρκία αν το επιθυμεί, αν και δεν το βρίσκω πολύ κοντινό αν κρίνω από τις αντιδράσεις της» είχε ξεκαθαρίσει.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr