•Πότε ξεκινήσαμε την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού; Το καλοκαίρι. Το ξέρετε ότι δεν έχει ξεκινήσει τίποτα; Ακόμη δεν έχουν καν μεταφερθεί οι πρόσφυγες που στεγάζονται εκεί. Ακόμα και όλα τα υπόλοιπα να είχαν τελειώσει, τα έργα δεν θα μπορούσαν να έχουν ξεκινήσει γιατί οι πρόσφυγες παραμένουν εκεί ενώ θα έπρεπε να έχουν φύγει από τις 30 Μαρτίου, σύμφωνα με επιστολή που μου έστειλε η “ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ”, απαντώντας σε ερώτησή μου στον αρμόδιο υπουργό.
•Το 4,5% είχε όντως υπογραφεί από τη ΝΔ αλλά με άλλο εντελώς σκεπτικό. Ότι η χώρα θα έβγαινε και από το μνημόνιο και θα έβγαινε στις αγορές. Επομένως δεν θα είχε μεσολαβήσει το εξάμηνο της καταστροφικής βαρουφακιάδας.
ΑΟΖ Τουρκίας - Συρίας: Διπλωματικός συναγερμός σε Λευκωσία και Αθήνα - «Τα μαζεύει» ο Ουράλογλου
•Ανησυχώ διότι θυμάμαι ότι στη Θεσσαλονίκη ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε και δεσμεύθηκε για ένα πράγμα: το πάγωμα των εισφορών στους ελεύθερους επαγγελματίες. Έγινε; Δεν έγινε… Γιατί δεν έγινε; Γιατί δεν είχε πάρει έγκριση απέξω και το μέτρο ματαιώθηκε.
•Δεν εμπιστεύομαι πλέον το ΔΝΤ, το οποίο θεωρητικά έπρεπε να είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος μας, εάν πιστεύει πράγματι αυτά τα οποία λέει. Δηλαδή ότι δεν θέλουν 3,5% πρωτογενή πλεονάσματα, θέλουν 1,5% και επομένως δεν θέλουν και 4,2 δις νέα μέτρα. Εάν είχε πάει στο τελευταίο Eurogroup η κ. Λαγκάρντ και είχε υποστηρίξει αυτή την άποψη, είχε κάνει την κόντρα με τον κ. Σόιμπλε, σήμερα θα ήταν μια χρυσή ευκαιρία το βράδυ να υπήρχε μία σύμπλευση τουλάχιστον όσων πιστεύουμε στην Ευρώπη και να βγει πράγματι μια εθνική γραμμή, ότι στηρίζουμε τη θέση του ΔΝΤ κόντρα αν θέλετε και στην Ευρώπη. Δεν με έχει πείσει όμως το ΔΝΤ ότι το πιστεύει.
•Ψηφίζουμε σήμερα στη Βουλή έναν προϋπολογισμό που έχει ήδη υπονομευθεί πριν καν τον ψηφίσουμε. Έχει υπονομευθεί από τα 2,7 δισ νέα οικονομικά μέτρα, που είναι δεδομένα και προαπαιτούμενα και έχει υπονομευθεί και από την απόφαση του τελευταίου Eurogroup, που έχει το θετικό για τη βραχυπρόθεσμη απομείωση του χρέους, έχει όμως και δύο αρνητικά: 1. Ο κόφτης δεν σταματάει το 2018 και δεν ξέρουμε πότε θα σταματήσει. 2. Αποδέχθηκε η ελληνική κυβέρνηση τελικά το 3,5%. Ο καβγάς γίνεται για το εάν αυτό το 3,5% θα είναι για τρία, πέντε ή δέκα χρόνια.