Όπως είπε ο κ. Δένδιας «είμαι ευτυχής που βρίσκομαι, σήμερα, στην Τύνιδα, μία από τις πρώτες πρωτεύουσες που επισκέπτομαι, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του Covid-19. Επιτρέψτε μου να αδράξω την ευκαιρία για να συγχαρώ την κυβέρνηση της Τυνησίας για την επιτυχημένη διαχείριση αυτής της, χωρίς προηγούμενο, κρίσης. Η Τυνησία είναι μία από τις παγκόσμιες πρωταθλήτριες σε αυτό το πεδίο».
Ο κ. Δένδιας επεσήμανε πως οι δύο χώρες μοιράζονται μία κοινή αντίληψη ως προς τον τρόπο που προάγουν τις εξωτερικές σχέσεις. «Θεμέλιο αυτής της κοινής άποψης είναι η δέσμευσή μας να παραμένουμε πάντοτε εντός πλαισίου του Διεθνούς Δικαίου», τόνισε και επεσήμανε Ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή, από ότι συμβαίνει με την εμπλοκή της Τουρκίας στη Λιβύη, η οποία αντιβαίνει άμεσα τις Αποφάσεις του ΟΗΕ και τα Συμπεράσματα της Διάσκεψης του Βερολίνου, ενώ αποσταθεροποιεί την περιοχή».
ΣΥΡΙΖΑ: Μικρή συμμετοχή, μεγαλύτερη φθορά
Το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας είναι ο μόνος τρόπος επίλυσης διαφορών
Κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της χώρας, κ. Σαγιέντ, ο Έλληνας ΥΠΕΞ επανέλεβε πως μόνο με την αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων και ιδίως της Τουρκίας από τη Λιβύη, υπάρχει η ευκαιρία να βρεθεί μια λύση που να προέρχεται από τους Λίβυους σε αυτήν την κρίση.
«Επίσης, είχα την ευκαιρία να εξηγήσω και πάλι τη θέση αρχής της χώρας μου, την ελληνική θέση, δηλαδή ότι το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας είναι ο μόνος τρόπος επίλυσης διαφορών και οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών στη Μεσόγειο», πρόσθεσε.
Παράλληλα, ο κ. Δένδιας μετέφερε στον Τυνήσιο πρόεδρο την πρόσκληση της ΠτΔ, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, να επισκεφθεί την Αθήνα.