Σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα», ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τα μέσα Ιανουαρίου, όταν και θα ορκιστούν 1.500 αστυνομικοί, οι οποίοι ήδη εκπαιδεύονται, σημειώνοντας με νόημα ότι «κάθε δέκα λεπτά οι πολίτες θα βλέπουν αστυνομικούς. Πάει τελείωσε».
Ακόμη αναφερόμενος στα περιστατικά αστυνομικής βίας υποστήριξε ότι «επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ καταγράφηκαν καταγγελίες για 321 περιστατικά αστυνομικής βίας και κατάχρησης εξουσίας». Σχετικά με τη συγκρότηση της επιτροπής Αλιβιζάτου, ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι η εν λόγω επιτροπή θα ελέγχει κάθε ΕΔΕ για καταγγελίες άσκησης βίας.
Αγώνα δρόμου για τα αντιπλημμυρικά έργα - Το σχέδιο Χαρδαλιά για την προστασία της Αττικής
Μάλιστα, προανήγγειλε ότι στις αρχές του 2020 θα κατατεθεί νομοσχέδιο μέσω του οποίου θα κατοχυρωθεί η λειτουργία μηχανισμού περιστατικών αστυνομικής βίας από τον Συνήγορο του Πολίτη. όπως υποστήριξε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα αφορά τη ρύθμιση πορειών, διαδηλώσεων και συγκεντρώσεων.
Αναφερόμενος στο περιστατικό με την καταγγελία που έκανε μία φοιτήτρια και με βάση την οποία αστυνομικοί την υποχρέωσαν να κατεβάσει το παντελόνι της απάντησε πως «νόμιζα ότι μιλάμε σοβαρά». Ακόμη απαντώντας σε ερωτήσεις για τα περιστατικά αστυνομικής βίας σημείωσε πως «έχουν δοθεί οι απαντήσεις», ενώ πρόσθεσε ότι «κάποια από αυτά είναι εντελώς ψέματα και κάποια άλλα δεν είναι όπως ακριβώς τα περιγράφετε. Παρά ταύτα όλα διερευνώνται».
Κληθείς να σχολιάσει τις αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταλήψεις ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως «οι καταγγελίες είχαν γίνει εδώ και χρόνια. Οι ιδιοκτήτες είχαν στείλει εξώδικα και είχαν ενημερώσει τις εισαγγελικές αρχές. Οι εισαγγελείς ειδοποιούν την αστυνομία. Η αστυνομία πρέπει να αποδώσει το κτίριο στον ιδιοκτήτη του. Η ιδιοκτησία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη. Και μάλιστα εάν η αστυνομία αδιαφορήσει και δεν πράξει το καθήκον της τότε είναι υπόλογη απέναντι στη δικαιοσύνη».