«Η μεγάλη πλειοψηφία των προσώπων είναι γνωστά, φθαρμένα πρόσωπα. Εκείνα θα δίνουν τον τόνο της κυβέρνησης και όχι τα νεότερα και άπειρα -εκ των πραγμάτων- πρόσωπα που έχουν μπει» ανέφερε και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό μιλήσαμε για ανακύκλωση και για ματαιότητα, με την αίσθηση και την πεποίθηση, ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε με όσα είπε ο πρωθυπουργός στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο».
Σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση της κυρίας Αχτσιόγλου στη θέση της υπουργού Εργασίας, ο κ. Κουμουτσάκος σχολίασε: «Ήταν ο άνθρωπος -μία ειδική περίπτωση, δεν μιλάω σαν πρόσωπα, μιλάω για θεσμική θέση- που έκανε τις διαπραγματεύσεις, άρα τι περιμένουμε ν’ αλλάξει, όταν ό,τι έχει κάνει στα εργασιακά φέρει και τη δική της σφραγίδα; Προφανώς γιατί αν διαφωνούσε με τον υπουργό της, δεν θα ήταν εκεί. Θα είχε παραιτηθεί. Επομένως δεν μπορεί να περιμένει κάποιος κάποια ουσιαστική αλλαγή πολιτικής».
ΑΟΖ Τουρκίας - Συρίας: Διπλωματικός συναγερμός σε Λευκωσία και Αθήνα - «Τα μαζεύει» ο Ουράλογλου
Στάθηκε, επίσης, σε άλλα δύο χαρακτηριστικά, που, όπως είπε, έχει ο ανασχηματισμός. Το πρώτο είναι ότι «η συζήτηση περί ανοίγματος προς το κέντρο, ή προς την κεντροαριστερά, δεν υπάρχει», καθώς «οι προσπάθειες έγιναν, αλλά προφανώς δεν απέδωσαν».
Το δεύτερο αφορά το ειδικό χαρτοφυλάκιο για την καθημερινότητα, για το οποίο ο κ. Κουμουτσάκος σχολίασε: «Διαβάζω με ενδιαφέρον ότι υπάρχει κι ένα υπουργείο καθημερινότητας. Υποτίθεται ότι η έννοια για την καθημερινότητα είναι οριζόντια σε ένα υπουργικό συμβούλιο. Δεν είναι κάθετη. Περισσότερο σαν υπουργείο ρουσφετιών μου ακούγεται αυτό».