Πρωτοβουλία να φιλοξενηθούν στη Σερβία ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στην Ελλάδα, ανέλαβε ο Πρόεδρος της Σερβίας και ο πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για τη στάση του σημειώνοντας ότι η Σερβία δεν είναι μέλος της ΕΕ αλλά υποψήφια προς ένταξη χώρα. Τόνισε ότι η Ελλάδα υποστηρίζει πλήρως και προτίθεται να προσφέρει τεχνογνωσία για την ένταξή της.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε τη δήλωση του Σέρβου Προέδρου για την ετοιμότητα της χώρας του να προμηθευτεί φυσικό άεριο από τους αγωγούς.
Αγώνα δρόμου για τα αντιπλημμυρικά έργα - Το σχέδιο Χαρδαλιά για την προστασία της Αττικής
Η ήπια στάση της Ελλάδας δεν πρέπει να παρερμηνεύεται τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα. Υπογράμμισε πως η παρανομία δεν γεννά δίκαιο και πρόσθεσε: «Διαθέτουμε τα μέσα και τη βούληση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας… Το σύνολο της διεθνούς κοινότητας τάσσεται υπέρ της Ελλάδας και απορρίπτει το σύμφωνο Τουρκίας -Λιβύης. Έχουμε ισχυρούς συμμάχους που το έχουν καταδικάσει», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Την ικανοποίησή του για την υπογραφή του συμφώνου στρατηγικής συνεργασίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Σερβίας στις κοινές δηλώσεις του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Τόνισε πως η Σερβία υποστηρίζει την Ελλάδα πλήρως για τα θαλάσσια σύνορά της. Και υπογράμμισε πως η Σερβία θα υποστηρίξει την Ελλάδα και στη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.