Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παππάς για τις business με τον Αρτεμίου στο Καράκας: Ήταν ένα πολιτικό ταξίδι γνωριμίας

Για την επίσκεψή του στη Βενεζουέλα μίλησε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ και στους Δημήτρη Οικονόμου και Βασίλη Λυριτζή ο κ. Παππάς κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με τις αποκαλύψεις για το ταξίδι στη Βενεζουέλα και τις σχέσεις με τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου.

«Το ταξίδι έγινε 1,5 χρόνο πριν γίνουμε κυβέρνηση», είπε ο Νίκος Παππάς εξηγώντας ότι έγινε σε μια περίοδο που η Βενεζουέλα αναζητούσε σχέσεις με άλλες χώρες και η τότε ελληνική κυβέρνηση Σαμαρά δεν ήθελε να έχει την παραμικρή επαφή.

«Πρόκειται για τη χώρα με τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου, δεν υπάρχει λόγος να μην αναπτύσσει κανείς σχέσεις μαζί της» εξήγησε ο υπουργός Επικρατείας προσθέτοντας ότι η Ιταλία, η Ισπανία και η Κίνα έχουν σχέσεις με την Βενεζουέλα.

Ο Νίκος Παππάς διευκρίνισε πως επρόκειτο για ένα πολιτικό ταξίδι που έγινε με σκοπό τη γνωριμία με την πολιτική ηγεσία της χώρας και τη διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας. Στη συνέχεια απαντώντας για το αν επρόκειτο για ένα πολιτικό ταξίδι και μόνο και για το τι εννοούσε όταν αναφέρθηκε στην προμήθεια σούπερ μάρκετ ο ίδιος διευκρίνισε ότι εννοούσε την προμήθεια των σούπερ μάρκετ της χώρας της Λατινικής Αμερικής με ελληνικά προϊόντα. «Τα κρατικά σούπερ μάρκετ προμηθεύονται με διακρατικές συμφωνίες και επειδή η Ελλάδα έχει προϊόντα…» είπε χαρακτηριστικά. «Οικονομικές σχέσεις δεν έχουμε με τη Βενεζουέλα, θα ήταν ευχής έργο να είχαμε με τη χώρα που έχει τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου», προσέθεσε.

Οσον αφορά στον Αρτέμη Αρτεμίου ο υπουργός Επικρατείας παρέπεμψε στον ίδιο λέγοντας ότι ο Κύπριος δικηγόρος είναι μόνος του αρμόδιος να αποκαλύψει το σκοπό του ταξιδιού του στη Βενεζουέλα.

Παράλληλα, ο κ. Παππάς, άφησε αιχμές λέγοντας ότι το ότι ξεθάφτηκε ένα ταξίδι και επιχειρήθηκε να φτιαχτούν σκιές είναι μέρος προσπάθειας συμψηφισμών, ενώ έκανε λόγο για εισαγόμενη προπαγάνδα ότι η Αριστερά χρηματοδοτείται από άλλα κράτη. Μάλιστα στο σημείο εκείνο εκτόξευσε πυρά κατά της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι η μόνη αλήθεια είναι ότι αυτά χρηματοδοτούνταν από τη Siemens. Πρόσθεσε μάλιστα ότι έχει δει 150 επενδυτές και αναρωτήθηκε «τι να κάνω να κυνηγάω κάθε σπέκουλα;».

Διαβάστε εδώ όλο το ρεπορτάζ σχετικά με τις business  στο Καράκας 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Η κυβέρνηση προνοεί για την οικονομία όπως ακριβώς πράττει με τη δημόσια υγεία

Κώστας Σκαναβής

Το περίσσευμα της ψυχής

Κώστας Σκαναβής

Ανοσία Tσίπρα στη λογική

Κώστας Σκαναβής

Δημοσκόπηση Pulse: Το 82% εμπιστεύεται τα μέτρα της κυβέρνησης – Προβάδισμα 23 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Ανδρέας Ντίνης

«Προσοχή» στα μέτρα στήριξης

Κώστας Σκαναβής

Ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής έρχεται δωρεάν στο σπίτι σας με το ekiosky’s!

Μιχάλης Μάρδας

Μοναδικές προσφορές με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, την Κυριακή 5 Απριλίου

Ανδρέας Ντίνης

Αθλιότητες

Κώστας Σκαναβής

Ολο το παρασκήνιο για την… σιγή ασυρμάτου από τον Τσίπρα για προσφορά αμοιβής των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το κορωνοϊό

Μιχάλης Μάρδας