Στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι, ως κληρονόμος μιας πολιτικής δυναστείας, έχει συχνά κατηγορηθεί ότι είναι προνομιούχος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά: «Χρειάσθηκε να αντιμετωπίσω πολυάριθμες επικρίσεις, όμως αν ήμουν ελιτιστής, δεν θα είχα κερδίσει με διαφορά σχεδόν 10 μονάδων τις ευρωεκλογές».
«Εξάλλου, όπου πηγαίνω, όλοι με φωνάζουν Κυριάκο, με το μικρό μου όνομα, αυτό δείχνει πως με αναγνωρίζουν γι’ αυτό που είμαι και όχι επειδή είμαι ο γόνος μιας πολιτικής δυναστείας», προσθέτει χαμογελώντας.
«Είμαι πολύ υπερήφανος για την κληρονομιά μου, όμως ταυτόχρονα άλλαξα πολύ τη Νέα Δημοκρατία, δεν είναι το ίδιο κόμμα που ήταν πριν από τέσσερα χρόνια», εξηγεί.
Όλγα Κεφαλογιάννη: Δεν έχω την πολυτέλεια για τα παιδιά μου να χάσω τον έλεγχο ούτε στιγμή
Σύμφωνα με τον ίδιο, «η Ελλάδα οφείλει να επιστρέψει σε μια φιλόδοξη ανάπτυξη χάρη στις ιδιωτικές επενδύσεις, τις εξαγωγές και την καινοτομία». Για το σκοπό αυτό προτείνει «να μειωθούν οι φόροι των επιχειρήσεων, να ξεμπλοκαριστούν εμβληματικές επενδύσεις που σταμάτησαν εξαιτίας της γραφειοκρατίας, να αποκατασταθεί η ρευστότητα με τη μείωση των επιτοκίνων και να προσελκυθούν ξένες επενδύσεις».
Αν εκλεγεί, ο ηγέτης της Δεξιάς αισθάνεται έτοιμος να αντιμετωπίσει τους ευρωπαίους εταίρους του στο προσεχές Eurogroup που είναι προγραμματισμένο για τις 8 Ιουλίου, την επομένη των εκλογών.
«Πιστεύω πως, αν παρουσιάσουμε στους Ευρωπαίους ένα συγκροτημένο πακέτο μεταρρυθμίσεων, θα είναι ανοικτοί σε μια συζήτηση που θα οδηγήσει σταδιακά στη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα που ζητούνται από την Ελλάδα και τα οποία, σύμφωνα με τη γνώμη όλων, είναι υπερβολικά υψηλά», διαβεβαιώνει.
«Αν η ελληνική οικονομία συνεχίσει με μια ανάπτυξη 1% έως 2%, το χρέος δεν θα είναι βιώσιμο, αλλά αν η ελληνική ανάπτυξη κυμανθεί ανάμεσα σε 3% και 5%, τότε μια μέρα το χρέος μας θα είναι πολύ πιο βιώσιμο», προσθέτει.
«Οι αγορές αντέδρασαν πολύ θετικά στην προοπτική μιας νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές και αυτό πρέπει να κάνει τους ευρωπαίους εταίρους μας να έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη στην ιδέα πως είναι απαραίτητη μια ήπια χαλάρωση της μέγγενης της δημοσιονομικής σταθερότητας», υποστηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.