Το λεγόμενο άνοιγμα στην Κεντροαριστερά και τη Σοσιαλδημοκρατία φαίνεται πως πραγματοποιείται με… διαλείμματα, καθώς, όπως όλα δείχνουν, το Μέγαρο Μαξίμου επενδύει και πάλι στην πόλωση, στον διχασμό και την πολιτική σύγκρουση, με συνθήματα του 2015.
Ο σάλος που προκλήθηκε από το «γλωσσικό ατόπημα» της Μυρσίνης Λοΐζου, που περιλαμβάνεται στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, για την αναφορά της ότι «τα θύματα του Ξηρού θα έπρεπε να σηκωθούν και να μας ζητήσουν συγγνώμη», μπορεί να έφερε σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, ωστόσο δεν φαίνεται να δημιούργησε πολιτικό ζήτημα, καθώς το Μαξίμου εκ των προτέρων γνώριζε τις δηλώσεις και τις αναρτήσεις της κόρης του γνωστού μουσικοσυνθέτη, πριν την περιλάβει στο ευρωψηφοδέλτιο.
Το θέμα της πολιτικής βίας βρέθηκε και πάλι στο προσκήνιο, θυμίζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, και παλαιότερα του Συνασπισμού, σε υποθέσεις που απασχόλησαν την επικαιρότητα στη χώρα μας, τόσο με το ζήτημα της τρομοκρατίας όσο και με τη δράση των «κουκουλοφόρων». Τη συζήτηση πυροδότησε και η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κυρίτση, ο οποίος -αν και εκ των υστέρων ανασκεύασε- «ξέχασε» τους νεκρούς της Marfin, που προκάλεσαν οι μολότοφ.
Μητσοτάκης στο TikTok για Gigabit Voucher: Χτίζουμε τις υποδομές για ένα ψηφιακό μέλλον
Η επιλεκτική μνήμη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε αντιδράσεις στην Κουμουνδούρου, με στελέχη να αντιδρούν, θεωρώντας πως «η παλιά συνταγή του ΣΥΡΙΖΑ του 3%» μόνο πολιτική φθορά μπορεί να προκαλέσει στο κόμμα. Ενδεικτική είναι η δήλωση του Νίκου Φίλη, ο οποίος «άδειασε» τον κ. Κυρίτση.
Αρκετά από τα ονόματα που περιλαμβάνονται στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν παραπέμπουν σε «προοδευτική συμμαχία», όπως είναι το δεύτερο συνθετικό του κόμματος στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου. Κάθε άλλο.
Η λίστα φανερώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και στη λεγόμενη «χαλαρή ψήφο» των ευρωεκλογών στοχεύει να δημιουργήσει κλίμα πόλωσης και να προκαλέσει τους πολιτικούς του αντιπάλους σε μια αναμέτρηση στην οποία αναμένεται να κυριαρχήσει η οξεία αντιπαράθεση.
Ο σάλος που προκλήθηκε με τις αναφορές της κ. Λοΐζου φαίνεται πως είναι μόνον η αρχή, ενώ τη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας πως το ευρωψηφοδέλτιο και όλη η στρατηγική του κόμματος κινούνται σε λάθος κατεύθυνση.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής