Απαντώντας στο ερώτημα αν η κυβέρνηση μπορεί να φθάσει ως το τέλος της Συνταγματικής της θητείας τον Οκτώβριο του 2019, είπε: «Ως προς το κοινοβούλιο, ναι, μπορούμε να πάμε μέχρι τον Οκτώβριο, ως προς την οικονομία, τις διεθνείς σχέσεις, ως προς την Ευρώπη και τα αποτελέσματα του Μαΐου είναι προφανές πως είναι παράγοντες του μεγάλου κάδρου -που συνηθίζω να λέω- τους οποίους προφανώς όλοι σκέφτονται και κάνουν τις κινήσεις τους. Πάντως σίγουρα δεν υπάρχει κανένα σενάριο για να γίνουν εκλογές πριν από τις πρώτες εκλογές που θα γίνουν για τις ευρωεκλογές του Μαΐου.
Εργαζόμαστε για εξάντληση της τετραετίας, εμείς ως Βουλή που είμαστε υποχρεωμένοι και η κυβέρνηση κατά τον πρωθυπουργό που θέλει να κάνει κάτι τέτοιο και κατά το Σύνταγμα. Θα δούμε. Ίσως κάποια στιγμή στο νέο Σύνταγμα, στην αναθεώρησή του να συζητηθούν και πιο αυστηροί κανόνες για τις διάλυση της βουλής έτσι ώστε η τετραετία να είναι πιο οριοθετημένη και διασφαλισμένη».
Για την απόφαση των έξι βουλευτών να ψηφίζουν χωρίς δεύτερη σκέψη και ανάγνωση όλα τα νομοσχέδια που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ είχε να πει μόνο τα καλύτερα:«Είναι μία προκριματική τους δήλωση ως προς την ύπαρξη πλειοψηφίας έτσι ώστε όποτε αυτό ζητιέται να επαναβεβαιώνεται, να μπορεί να επιβεβαιωθεί. Επρεπε να τελειώσει η ρητορική του ότι η κυβέρνηση είναι μειοψηφική και τελείωσε χθες.
Άρχισαν τα όργανα στο ΠΑΣΟΚ - Βέλη Ανδρουλάκη σε Γερουλάνο, Κατρίνη για τις δηλώσεις περί συνεργασιών
Καλά έκαναν αυτή τη δήλωση, αφού παρερμηνεύεται η ψήφος που είχαν δώσει τότε. Κάποιοι επιχειρούν να υπάρξει μία αντίληψη στον ελληνικό λαό ότι κυβερνιέται η χώρα από μια κυβέρνηση που δεν έχει πλειοψηφία. Άρα λοιπόν η απάντηση των έξι και καθενός από αυτούς ξεχωριστά, που τους σέβομαι ατελείωτα, είναι σε αυτό να τελειώσει το διαδικαστικό το οποίο δεν προσφέρει και τίποτα, προσφέρει μία αχλή για το πολιτικό σύστημα και βοηθάει κάποιες δυνάμεις που είναι εκτός συνταγματικού τόξου.
Να πάμε σε συγκρούσεις σε αντιπαραθέσεις σε σοβαρά θέματα και όχι να ασχολούμαστε από το πρωί ως το βράδυ με διαδικαστικά ζητήματα. Οταν είναι κατατεθειμένη πολλαπλά η πλειοψηφία της κυβέρνησης είναι λάθος».
Για το ενδεχόμενο να κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον του είπε: «Το να λέμε, 3- 4 φορές ήδη το έχω καταγράψει, ότι θα γίνει μομφή για τον πρόεδρο της Βουλής ή να μην ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη και κάτι άλλα τα οποία ανεβάζουν το πολιτικό επίπεδο του διαλόγου και ύστερα να περνάει και να ξαναπερνάει, θίγει αυτούς που τα λένε και εκθέτει αυτούς που τα λένε».