Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Τσίπρας σχολίασε: «Πραγματικά πιστεύω ότι πρόκειται για άλυτο πρόβλημα εξαιτίας της αδράνειας κυβερνήσεων. Είναι βαρίδι στην εξωτερική πολιτική της χώρας. Το δεύτερο σημαντικότερο επίτευγμα μας είναι η θέση που απέκτησε η Ελλάδα στο διεθνές στερέωμα, μετά την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια».
Ο κ. Τσίπρας σχολιάζοντας την αναγκαιότητα της Συμφωνίας και τις εξελίξεις στα Βαλκάνια με ορίζοντα μια «Μεγάλη Αλβανία» και τον φόβο διάλυσης των Σκοπίων, είπε πως η Τουρκία έχει μια απειλητική στάση ενώ η πΓΔΜ «δεν απειλεί».
«Είναι πατριωτικό μας καθήκον η Συμφωνία» τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Παράλληλα είπε πως κάλεσε δύο φορές τους πολιτικούς αρχηγούς στο γραφείο του για το Σκοπιανό και ανέφερε πως «έχω την εμπειρία τέτοιων συμβουλίων».
«Στο τέλος της ημέρας δεν περίμενα τη Συμφωνία του κ. Λεβέντη. Περίμενα όμως πως ο κ. Μητσοτάκης δεν θα είχε αυτή τη συμπεριφορά με μικροκομματικό όφελος», επεσήμανε.
Έκανε λόγο για «διαρκή προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να διαφοροποιηθεί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων» με την πΓΔΜ και «μόλις είδε ότι δεν έχουμε αφήσει λεπτομέρεια ανακάλυψε πως υπάρχει ζήτημα εθνότητας. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα, υπάρχει ιθαγένειας. Είναι γνωστό πως αυτοί οι πολίτες έρχονται στην Ελλάδα με έγγραφα που γράφουν Μακεδόνες και εμείς πετύχαμε να γράφει πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας».
«Εγώ είμαι ανοιχτός σε συζητήσεις και σε σχέση με τους τελευταίους πρωθυπουργούς έχω τη συχνότερη παρουσία», ισχυρίστηκε ο κ. Τσίπρας.
«Όλοι τα γνωρίζουνε όλα» και η «συζήτηση έχει εξαντληθεί» για τη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε ο κ. Τσίπρας και ανέφερε πως «όλοι θα πάρουν τις ευθύνες τους απέναντι στην ιστορία».
«Αναγκάσαμε μία χώρα να αλλάξει το Σύνταγμά της και την ονομασία της και μετά εμείς έρθουμε και πούμε επειδή ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Σαμαράς δεν θέλουν να διαλύσουν η χώρα τους και ο κ. Καμμένος έχει ζητήματα με το δικό του ακροατήριο, θα εξευτελιστούμε αν απορρίψουμε τη Συμφωνία», ανέφερε.
ΑΟΖ Τουρκίας - Συρίας: Διπλωματικός συναγερμός σε Λευκωσία και Αθήνα - «Τα μαζεύει» ο Ουράλογλου
«Μέσα στον Ιανουάριο θα έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή» είπε ο κ. Τσίπρας και επεσήμανε πως το πρωτόκολλο κύρωσης για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ θα έρθει σε μεταγενέστερο χρόνο.
«Οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019, αυτός είναι ο στόχος μου. Αυτή η κυβέρνηση θα εξαντλήσει και την τελευταία μέρα που της δίνει το Σύνταγμα για να κυβερνά» τόνισε.
Για την κρίση με τον Πάνο Καμμένο
«Δεν είναι και πολύ μεγάλη η κρίση με τους ΑΝΕΛ. Δεν είναι η πρώτη φορά που διαφωνεί ο κυβερνητικός εταίρος. Στα εθνικά θέματα ο καθείς δικαιούται να παίρνει θέση.
Ο Πάνος Καμμένος, ένας εξαιρετικός υπουργός Άμυνας, αγάπησε και αγαπά αυτό που κάνει. Έχει μια διαφορά ο Καμμένος σε σχέση με τον Μητσοτάκη για το θέμα των Σκοπίων. Ο Πάνος Καμμένος είχε πει από τότε να κρατήσουμε τη στάση του 1992 για καμία αναφορά στον όρο Μακεδονία. Από το 1992 μέχρι το 2007, το ΥΠΕΞ δεν διαπραγματευόταν καμία αναφορά αλλά για την εξεύρεση λύσης. Τότε δόθηκε και το όνομα πΓΔΜ με τον όρο Μακεδονία. Δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς τον Καμμένο έχει την ίδια άποψη από το 2007. Έχει πει πως δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση, πως θα την στηρίξει.
Δεν υπάρχει κυβερνητική κρίση αφού ο κ. Καμμένος δεν αποσύρει την εμπιστοσύνη του. Δεν πιστεύω πως θα το κάνει και θα διευκολύνει τα σχέδια του κ. Μητσοτάκη. Αυτό θα του ζητήσω την Παρασκευή που θα τον συναντήσω. Πιστεύω θα πάρει σαφή θέση και στάση πως δεν θα συνδράμει πως θα άρει την εμπιστοσύνη.
Αν δεν το κάνει, θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης».
«Δεν κάνουμε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι», τόνισε ο κ. Τσίπρας.
«Πιστεύω πως ο Καμμένος δεν θα άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση. Αν ο εταίρος μου άρει την εμπιστοσύνη θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης πριν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών», ανέφερε.
«Δεν έχω άγχος και αγωνία γιατί ξέρω ότι κάνω το σωστό. Άγχος βλέπω πως έχει ο κ. Μητσοτάκης γιατί δεν θέλει να πάμε σε εκλογές πριν ψηφιστεί η Συμφωνία. Ξέρει πως αυτά που λέει εδώ δεν μπορεί να τα πει στο εξωτερικό. Ο κ. Μητσοτάκης ψηφοθηρεί με ελεεινό τρόπο. Τον καλώ αν δεν έχει άγχος να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας», είπε ο πρωθυπουργός.
«Ο κ. Καμμένος πρέπει να πει ευθαρσώς την Παρασκευή αν θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση», επανέλαβε ο πρωθυπουργός.
«Πρόωρες εκλογές εν ευθέτω χρόνω αν δεν έχω 151 βουλευτές στη Βουλή», ανέφερε.
«Θα προχωρήσει η Συνταγματική Αναθεώρηση», τόνισε ο πρωθυπουργός και ανέφερε πως «αλλάζουμε τον άθλιο νόμο περί ευθύνης υπουργών».
Για το αν φοβάται θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, ο κ. Τσίπρας είπε πως θα επισκεφτεί την Τουρκία στις αρχές Φλεβάρη «και νομίζω πως η τακτική επικοινωνία με τον Ερντογάν, έτσι όπως είναι τα πράγματα, ουσιαστική επικοινωνία γίνεται σε ανώτερο επίπεδο. Δεν φοβάμαι θερμό επεισόδιο διότι θεωρώ ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις κάνουν εξαιρετικά τη δουλειά τους, ότι οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα αλλά και οι συμμαχίες μας με Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο και ο αναβαθμισμένος ρόλος μας με κάνει να πιστεύω πως η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν μπορεί να απειλείται».
Για την υπόθεση Novartis
«Είναι μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Έχω την ενημέρωση που ορίζει ο θεσμικός μου ρόλος. Ο ρόλος μου δεν είναι να κρίνω. Θεωρώ πως πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης. Αυτή η υπόθεση πρέπει να διαλευκανθεί.
Έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά στον δημόσιο διάλογο. Πρέπει να κρίνουμε την ουσία. Ο Πολάκης τι έκανε; Ο Πολάκης έχει άμεση εμπλοκή αφού έχει καταθέσει στοιχεία στην εισαγγελέα και έστειλε ένα γράμμα στον Άρειο Πάγο ζητώντας να μην υπάρχει κωλυσιεργία. Αν το γράμμα Πολάκη είναι παρέμβαση, η μήνυση Σαμαρά τι είναι;
Να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Πρέπει να σταθούμε υπεράνω των αντιδικιών. Πλήγμα στη Δημοκρατία το κλίμα καψυποψίας στη Δικαιοσύνη. Δεν θα είμαι εγώ ο πρωθυπουργός που θα κουκουλώσει υποθέσεις».
Για την οικονομία
«Είναι το μεγάλο μου ατού. Το μεγάλο επίτευγμα της κυβέρνησης. Επαναφέραμε τη χώρα στην κανονικότητα. Η αγορά κινείται και για πρώτη φορά είδα φέτος Χριστούγεννα στο κέντρο της Αθήνας όπως άλλες εποχές.
Δόθηκε 1,5 εκατ. κοινωνικό μέρισμα, αυξάνονται οι συντάξεις και ο κατώτατος μισθός.
Το δίλημμα τον Οκτώβριο του 2019 θα είναι αν η χώρα θα συνεχίσει στο δρόμο της ανάκαμψης ή θα γυρίσουμε πίσω.
Αν εκλεγεί ο κ. Μητσοτάκης θα φέρει το πρόγραμμα Πινοσέτ.
Πήραμε μέτρα 6,5 δισ. δημοσιονομικού περιορισμού. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ άφησαν τη χώρα χρεοκοπημένη και διαλυμένη.
Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2020 θα καταργηθεί η μείωση του αφορολόγητου.
Είμαι τέσσερα χρόνια πρωθυπουργός και η ευθύνη μου ήταν να μεταθέσω βάρη. Οι προηγούμενοι είχαν να μοιράσουν ελαφρύνσεις τις εποχές των παχιών αγελάδων. Θα αρχίσουμε να μοιράζουμε και εμείς ελαφρύνσεις.
Για την Άνγκελα Μέρκελ και την επίσκεψη στην Αθήνα
Έπαιξε ρόλο στην Ευρώπη και σίγουρα έχει την ευθύνη για θετικά σε δύσκολες εποχές. Βρεθήκαμε σε μια δύσκολη στιγμή και παρά την οξύτητα και τις αντιθέσεις ήταν μια σχέση εμπιστοσύνης. Ότι λέγαμε το πιστεύαμε και δεν θέλαμε να κοροϊδέψουμε ο ένας τον άλλο.
Ήθελε να έρθει στην Ελλάδα και θεωρεί πως είναι και δική της επιτυχία που η χώρα ανέκαμψε ενώ το 2015 βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.
https://www.facebook.com/OpenNewsGr/videos/387119352111824/
Περισσότερα σε λίγο…
Πολιτικό θρίλερ στους ΑΝΕΛ και νέο σήμα
Υπενθυμίζεται πως το μεσημέρι της Τετάρτης αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ ενώ κυκλοφόρησε το νέο σποτ του κόμματος.
Αν θέλουμε να μιλήσουμε για το μήνυμα που θέλει να στείλει ο κ. Καμμένος με το νέο λογότυπο των ΑΝΕΛ μάλλον πρέπει να κάνουμε λόγο για ειλημμένη απόφαση για αποχώρησή του από την κυβέρνηση αλλά πολλές φορές στο παρελθόν το έχει πει αλλά ποτέ δεν το έκανε.
Στο σποτάκι ο εκφωνητής λέει: «Οι κόκκινες γραμμές είναι η υπερηφάνεια μας. Οι κόκκινες γραμμές γράφουν την ιστορία μας Οι κόκκινες γραμμές τιμούν τους προγόνους μας. Οι κόκκινες γραμμές είναι η ανεξαρτησία και η δύναμή μας. Ανεξάρτητοι Έλληνες. Τώρα πιο αποφασισμένοι από ποτέ».
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]