Στη συνέχεια είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή βγήκε με το σλόγκαν “η ελπίδα έρχεται”, μετά έλεγαν είμαστε “καλύτεροι από τους προηγούμενους”, και τώρα πλησιάζει η στιγμή που θα μας πουν “στην τουρκοκρατία πάθατε χειρότερα”. Έχει χαθεί ο έλεγχος. Ο κ. Τσίπρας είναι απλά ένας αμετανόητος ψεύτης».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού απαντώντας στις ερωτήσεις του Σπύρου Χαριτάτου για την ευθεία παρέμβαση του πρωθυπουργού στη δικαιοσύνη είπε: «Το κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι να φτιάξει τη δική της, ελεγχόμενη, δικαιοσύνη. Είναι ένα τεράστιο λάθος αυτό που κάνει ο κ. Τσίπρας και αυτοί που τον καθοδηγούν είναι συνυπεύθυνοι. Ο Πρωθυπουργός έχει επιλέξει να έχει δίπλα τουν έναν πρώην διοικητή της ΕΥΠ, τον κ. Παπαγγελόπουλο, ο οποίος προσπαθεί να χτίσει ένα παρακράτος στη δικαιοσύνη». Ο Σταύρος Θεοδωράκης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχουν πολλοί δικαστές που θα αντισταθούν και δεν θα αφήσουν τη δικαιοσύνη να γίνει υποχείριο ενός κόμματος.
Για την προκλητική στάση του πρωθυπουργού απέναντι σε δημοσιογράφους που τον ρώτησαν για το κλείσιμο των καναλιών που θα οδηγήσει περίπου 2000 ανθρώπους στην ανεργία ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας είναι απληροφόρητος καθώς σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κλάδος αντέδρασε στην απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά, με απεργίες και κινητοποιήσεις.
«Έπρεπε να κόψουμε τα θαλασσοδάνεια στα κανάλια και να μειώσουμε την εξάρτηση τους από τους πολιτικούς και αντί γι’ αυτό η κυβέρνηση πέταξε μια μολότοφ για να αφανίσει εκατοντάδες εργαζόμενους. Για ποιο λόγο;». «Δικαιολόγησε» δε τον εμφανή εκνευρισμό του Πρωθυπουργού στο γεγονός ότι έχει παγιδευτεί από την θεωρία των τεσσάρων καναλιών. «Πιστεύει κάνεις ότι με τέσσερα κανάλια θα έχουμε καλύτερη τηλεόραση;» αναρωτήθηκε λέγοντας παράλληλα ότι θα μπορούσαμε να έχουμε παραπάνω κανάλια, με παραπάνω εργαζόμενους, παραπάνω έσοδα για το δημόσιο και μεγαλύτερο τηλεοπτικό πλουραλισμό αν η κυβέρνηση δεν ήθελε να ελέγξει το τηλεοπτικό τοπίο και την ενημέρωση χτίζοντας το δικό της σύστημα.
Για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί αλλαγής της Ευρώπης ο επικεφαλής του Ποταμιού αναρωτήθηκε πως μπορεί να πάρει κάποιος στα σοβαρά αυτές τις «εξαγγελίες» όταν πέρσι ο κ.Τσίπρας έλεγε ότι θα «τινάξει» το κοινό νόμισμα στο αέρα. «Τώρα καλεί να αλλάξουν την Ευρώπη όταν ο ίδιος δεν μπορεί να αλλάξει το κόμμα του» ανέφερε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια τόνισε ότι στην Ευρώπη γελάνε με αυτή τη συμπεριφορά. Παράλληλα εκτίμησε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν αντιδρούν γιατί δεν θέλουν να δημιουργήσουν αναταράξεις λόγο του προσφυγικού.
Τέλος, σε ότι αφορά το ρόλο της αντιπολίτευσης στο σημερινό ζοφερό σκηνικό ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε: «Προσπαθούμε να πούμε στον κόσμος ότι η λύση είναι οι μεγάλες αλλαγές. Η χώρα δεν αλλάζει μέσω Βενεζουέλας αλλά με μεταρρυθμίσεις προς όφελος των πολλών».