Υλικά – τσουχτή
500 γρ. μακαρόνια νούμερο 6 ή 10
80 ml ελαιόλαδο
20 γρ. βούτυρο προαιρετικά
4 αυγά
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα των αυγών
250 γρ. μυζήθρα ξερή ή ξερό ανθότυρο
Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια, με αρκετό αλατισμένο νερό, για όσο χρόνο αναγράφει η συσκευασία. Όταν είναι έτοιμα σουρώνουμε και αδειάζουμε σε μια πιατέλα.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και 3 κουταλιές τριμμένο ανθότυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να βγάλει τα αρώματα του. Περιχύνουμε πάνω από τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα αυγά μέχρι να ψηθούν αλλά όχι να πήξει ο κρόκος.
Τέλος, ρίχνουμε αρκετή τριμμένη μυζήθρα στα μακαρόνια και σερβίρουμε πάνω με τα αυγά.
Ακολουθήστε, λοιπόν, τη συνταγή και μην φοβηθείτε το καλής ποιότητος βουτυράκι για να τηγανίσετε το αυγό και να χρυσίσετε το τυράκι σας. Το γευστικό αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει από την πρώτη κιόλας πιρουνιά, αυτήν που τα ζυμαρικά, περιχυμένα ηδονικά με τον ρευστό και ζεστό κρόκο του αυγού, θα σας κάνουν πραγματικά να μην κρατιέστε να τα δοκιμάσετε!