Αναλυτικά, στη δημοσκόπηση, στην οποία συμμετείχαν 1.034 ερωτηθέντες (ακόμα και 17άρηδες, που πλέον έχουν δικαίωμα ψήφου) και διεξήχθη το διιάστημα 1-2 Σεπτεμβρίου (ενόσω, δηλαδή, βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία για την αδειδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, αλλά και αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της), η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 27,5% στην πρόθεση ψήφου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 17,5%.
Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 7,5% και ακολουθούν Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΚΚΕ με 5,5% αμφότερα. Η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη συγκεντρώνει ποσοστό 3,5%, ενώ εκτός «δημοσκοπικής» Βουλής μένουν ΑΝΕΛ (2%) και Ποτάμι (1,5%).
Τον Ιούλιο, στην αντίστοιχη δημοσκόπηση, το προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου ήταν 11,5% (28,5%, έναντι 17% του ΣΥΡΙΖΑ). Το αποτέλεσμα της νέας δημοσκόπησης δείχνει ότι η διαφορά παγιώνεται σε διψήφια επίπεδα.
Στην παράσταση νίκης, δε, η ΝΔ διατηρεί μεγάλο προβάδισμα με ποσοστό 52,5%, έναντι 18,5% του ΣΥΡΙΖΑ.
Μητσοτάκης στο TikTok για Gigabit Voucher: Χτίζουμε τις υποδομές για ένα ψηφιακό μέλλον
Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, με ποσοστό 22%, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ακολουθεί με 19% ο πρωθυπουργός. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί συγκεντρώνουν περισσότερες αρνητικές γνώμες, παρά θετικές.
Αναφορικά με τις προσδοκίες από την 81η ΔΕΘ, οι πολίτες φαίνεται πως κρατούν «μικρό καλάθι», καθώς, ερωτηθέντες για το ποιος από τους αρχηγούς των δύο μεγαλύτερων κομμάτων θα παρουσιάσει πιο αξιόπιστο πρόγραμμα, απαντούν: ο Κυριάκος Μητσοτάκης (20%), ο Αλέξης Τσίπρας (13%) και ο… κανένας («νικητής» με 57%).
Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στην κοινωνία, είναι ότι το 81% των πολιτών φοβάται ότι τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης είναι σχεδόν εννέα στους δέκα Έλληνες (85,5%).
Με τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης από την ελληνική κυβέρνηση διαφωνεί το 66% των πολιτών την ώρα που, απολύτως, συμφωνούν μόνο επτά στους 100 Έλληνες.
«Καχύποπτη» εμφανίζεται η πλειονότητα των ερωτηθέντων και σε ο,τι αφορά τον πρόσφατο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς το 64% θεωρεί πως πίσω από την διαδικασία υποκρύπτονταν πολιτικές σκοπιμότητες.
Τέλος, απαισιόδοξο ως προς τα οικονομικά του νοικοκυριού εμφανίζεται το 62% των ερωτηθέντων, ενώ, αντίθετα, μόλις το 1% εκτιμά πως σίγουρα θα δει βελτίωση μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο.