Συγκροτήσαμε την επιτροπή Παρασκευόπουλου, εκδόθηκε ένα πόρισμα και 45 λεπτά αφότου το πήρε η νεολαία της ΝΔ, το επέστρεψε πίσω, ως φαιδρό και κατάπτυστο, σημείωσε ο κ. Γαβρόγλου.
Από το 2011 δεν υπάρχει καμία διάταξη ασύλου για τα πανεπιστήμια. Η παραβατικότητα από το 2011 μέχρι το 2017 που περάσαμε τον νόμο ήταν αυξημένη σε σχέση με αυτό που γίνεται σήμερα, υποστήριξε ο κ. Γαβρόγλου αναφερόμενος στο θέμα του ασύλου.
Πρόσθεσε ότι είναι ένας τρόπος να μην αναγνωρίζει τη συνθετότητα του προβλήματος.
«Εμείς είμαστε η μόνη κυβέρνηση μετά τη δικτατορία που αναγνώρισε δημόσια ότι υπάρχει πρόβλημα παραβατικότητας και συγκροτήσαμε μια ομάδα εργασίας με ειδικούς, την επιτροπή Παρασκευόπουλου.
Εκδόθηκε ένα πόρισμα και 45 λεπτά αφότου το πήρε η νεολαία της ΝΔ, το επέστρεψε πίσω, ως φαιδρό και κατάπτυστο, σημείωσε ο κ. Γαβρόγλου.
Τόνισε επίσης, ότι κ. Μητσοτάκης θωρακίζεται πίσω από αυτά για να μη μιλήσει για την ουσία των θεμάτων. Η μόνη άποψη που έχει είναι να καταργήσουμε αυτό που υπάρχει.
Μητσοτάκης: Επιχειρούν πραξικόπημα στην Παιδεία
Μιλώντας σε πανεπιστημιακούς, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε: «Στην Παιδεία, οι δυνάμεις που συνδέονται με αυτούς που κυβερνούν επιχειρούν ένα άτυπο, αλλά διαρκές πραξικόπημα. Και το λέω με πλήρη συνείδηση του βάρους που έχουν οι λέξεις αυτές πάνω στη νεώτερη ελληνική ιστορία».
Οπως είπε ο Κ. Μητσοτάκης «οι δυνάμεις αυτές επιχειρούν να ελέγξουν τους χώρους του πανεπιστημίου με τη βία. Να αποτρέψουν την ελεύθερη έκφραση με τη βία. Να επιβάλλουν αποφάσεις με τη βία. Να σπείρουν το φόβο σε όποιον διαφωνεί μαζί τους με τη βία. Το λέω επίσης με γνώση του δημοκρατικού αισθήματος της πανεπιστημιακής κοινότητας».
Υπενθυμίζοντας ότι «στα δύσκολα σκοτεινά χρόνια που έχει περάσει ο τόπος, τα πανεπιστήμια και τα σχολεία ήταν τα ξύλινα τείχη της Δημοκρατίας» και πως έρχεται, άλλωστε, σε λίγες εβδομάδες η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]