«Έχει αναδειχθεί (ο κ. Καμμένος) σε πολιτικό pacman, προχωράει, ο κ. Φίλης διαφωνεί μαζί του και φεύγει από την κυβέρνηση, ο κ. Μουζάλας το ίδιο, ο κ. Κοτζιάς τώρα… Έχουμε μια σειρά υπουργών, οι οποίοι έχουν έρθει σε σύγκρουση με τον κ. Καμμένο και βλέπουν την έξοδο από την κυβέρνηση», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, επισημαίνοντας πως αυτό που αποδεικνύεται είναι πως «ο κ. Τσίπρας θέλει τη διατήρηση του κυβερνητικού συνασπισμού».
«Είναι κωμικό να ακούς από τον πρωθυπουργό πως δεν θα ανεχθεί καμία διαφωνία και δεν διώχνει από την κυβέρνηση αυτόν, ο οποίος έχει διαφωνήσει αλλά αυτόν που είναι ο κατ’ εξοχήν υπερασπιστής της κυβερνητικής γραμμής», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού.
Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι η παραίτηση του Νίκου Κοτζιά έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή στην ΠΓΔΜ ενόψει της ψηφοφορίας για τις συνταγματικές αλλαγές στη Βουλή της γείτονος, εκτιμώντας πως «σίγουρα λειτουργεί αρνητικά, γιατί βλέπουν ότι […] σε μια σύγκρουση μ’ αυτόν που ήταν αρχιτέκτονας της Συμφωνίας των Πρεσπών κερδίζει ο κ. Καμμένος, ο οποίος ήταν εναντίον».
Ο Δένδιας ενημέρωσε τον Μητσοτάκη για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και τον θόλο
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, «στέλνετε έτσι ένα μήνυμα στη γειτονική χώρα και τους βουλευτές του VMRO, που πιθανώς σκέφτονταν να ψηφίσουν (υπέρ των συνταγματικών αλλαγών)».
Για συντάξεις και συνέδριο
Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των συντάξεων, ο κ. Τσιόδρας είπε πως «η μείωση έχει ψηφιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία και ήταν ένα μέτρο που δεν θα χρειαζόταν αν είχαμε ακολουθήσει μια διαφορετική πορεία τα τελευταία χρόνια» και εξέφρασε την ευχή «να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα ισχύσει».
Παράλληλα, όπως είπε, «θα πρέπει να δούμε και άλλου είδους προτεραιότητες, να κατευθυνθούν πόροι στη νέα γενιά, γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε πάνω από 50% ανεργία στους νέους, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν λαμβάνουν απολύτως κανένα επίδομα και καμία κρατική ενίσχυση. Το 90% των ανέργων δεν παίρνει κανενός είδους επιδότηση, οπότε περιμένουν από τη σύνταξη του πατέρα και του παππού για να ζήσουν. Θα πρέπει να δούμε κάποια στιγμή πώς το κράτος απευθείας θα μπορεί να ενισχύει τη νέα γενιά, όχι για να τους δίνει επιδόματα ανεργίας, αλλά προκειμένου να βρεθούν θέσεις δουλειάς, να αποκτήσουν πρόσθετες δεξιότητες εκεί που δεν έχουν, να δοθούν φορολογικά κίνητρα σε επιχειρήσεις προκειμένου να προσλαμβάνουν νέους κ.ά».
Για το συνέδριο του Ποταμιού στις 3-4 Νοεμβρίου, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε -μεταξύ άλλων- ότι θα τεθεί και το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών. «Το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές, αυτή είναι η διακηρυγμένη θέση μας, από εκεί και πέρα έχουμε κάνει μια πρόταση 7 σημείων, την οποία θα εξειδικεύσουμε περαιτέρω στο συνέδριο, για συνεργασία με το πρώτο κόμμα μετεκλογικά, στη βάση αυτών των αρχών […] Όποια συνεργασία, θα πρέπει να συζητείται πρώτα πάνω σε προγραμματικό πλαίσιο· αυτό το πλαίσιο θα καταθέσουμε και είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες με το πρώτο κόμμα».
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]