Η κυβέρνηση ελπίζοντας σε μία καλύτερη διακυβέρνηση, υποστηρίζει ο βουλευτής του Ποταμιού Ιάσων Φωτήλας, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, και εκτιμά ότι δεν θα καταφέρει να εξαντλήσει την τετραετία.
«Αρκείται σε συνεχείς διακηρύξεις για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος ενώ αφήνει άθικτες τις διάχυτες αντιπαραγωγικές-ανορθολογικές ιδεολογίες και νοοτροπίες που μας οδήγησαν στην κρίση», λέει χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει ότι «το κλείσιμο του ματιού μιας σειράς υπουργών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προς την ανομία και τους αντιεξουσιαστές είναι το τελευταίο ιδεολογικό, πολιτικό άλλοθί τους», για να συμπληρώσει «ίσως θεωρούν ότι το να φλερτάρουν με καταλήψεις και τραμπουκισμούς τους κάνει να εμφανίζονται και ολίγον αριστεροί. Πόσο γελασμένοι είναι όμως…».
Ο βουλευτής του Ποταμιού εκτιμά πως στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη «συγκεντρώνονται περισσότερες ελπίδες για μια ουσιαστική και βαθειά μεταρρυθμιστική πορεία που η χώρα έχει ανάγκη», ενώ δηλώνει σκεπτικός για το «αν το ΠΑΣΟΚ ενστερνίζεται πραγματικά την ανάγκη μεταρρυθμίσεων».
Δηλώνει αντίθετος με τα δημοψηφίσματα για τη συνταγματική αναθεώρηση, τονίζοντας ότι «πρόκειται για “συνταγματικό λαϊκισμό” της κυβέρνησης», θεωρεί ώριμη «την αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από την διάλυση της Βουλής και την αλλαγή των διατάξεων για την ευθύνη των υπουργών» και διαφωνεί με τον τρόπο εκλογής Προέδρου, σημειώνοντας ότι «πιθανή εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, σε συνδυασμό με αύξηση των αρμοδιοτήτων του, συνιστά αλλαγή του πολιτεύματος, πράγμα το οποίο, από το ίδιο το Σύνταγμα, όχι μόνο δεν προβλέπεται αλλά απαγορεύεται».
Για το προσφυγικό, μετά τις εξελίξεις στην Τουρκία, ο κ. Φωτήλας δηλώνει ότι «χρειάζεται ένα προληπτικό έκτακτο εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης των ορατών κινδύνων, ταυτόχρονη πίεση και προς τον κ. Γιούνκερ και προς τον κ. Ερντογάν, ώστε να τηρηθεί η εύθραυστη συμφωνία».