Κατηγορεί την κυβέρνηση για διγλωσσία και μικροπολιτική αντιμετώπιση του ζητήματος, καθώς, όπως λέει, δεν επιδίωξε την εθνική συνεννόηση αλλά προσπάθησε να δημιουργήσει πρόβλημα στην αντιπολίτευση.
Υποστηρίζει, εξάλλου, ότι δεν υπάρχει καθαρή έξοδος αφού η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει τη χώρα σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα και «έχει δεσμευτεί σε νέες περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου ενώ η προσδοκία για ελάφρυνση του χρέους φαίνεται να εξανεμίζεται». «Άρα το αφήγημα της «καθαρής εξόδου» δεν υφίσταται, υπάρχουν πολλές και δύσκολες υποχρεώσεις» προσθέτει.
Ανδρουλάκης: Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία για τις εξοντωτικές αυξήσεις στα ασφάλιστρα των συμβολαίων υγείας
Η πρώην υπουργός τάσσεται υπέρ της κατάτμησης των μεγάλων περιφερειών αλλά προσθέτει ότι είναι επίσης απαραίτητη η θεσμοθέτηση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού. «Δεν γίνεται 500.000 νέοι που βρίσκονται στο εξωτερικό να μην μπορούν να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας τους. Οι τεχνικές δυσκολίες τις οποίες επικαλείται η κυβέρνηση δεν έχουν βάση, καθώς θα μπορούσαν να ψηφίσουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους» υπογραμμίζει.
Τέλος η κ. Μπακογιάννη σημειώνει ότι μετά τις εκλογές στην Τουρκία «πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με τη γείτονα με βάση τα νέα δεδομένα στην εξωτερική πολιτική της».
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]