Πρόκειται για ηγέτες κρατών, υπουργούς, ακαδημαϊκούς και στελέχη διεθνών οργανισμών ενώ η θεματολογία επικεντρώνεται στις σύγχρονες και μελλοντικές προκλήσεις στην εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον νυν υπουργό Οικονομικών του ομόσπονδου κράτους της Βαυαρίας κ. Μάρκους Σέντερ. O κ. Σέντερ πρόκειται να ηγηθεί του CSU (Xριστιανοκοινωνιστές), που είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη Βαυαρία και βασικός πυλώνας του κεντροδεξιού σχήματος του οποίου ηγείται η κυρία Άνγκελα Μέρκελ. Ο κ. Μητσοτάκης είχε επίσης συνάντηση με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CSU στην ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας, κ. Αλεξάντερ Ντόμπριντ.
Ο Δένδιας ενημέρωσε τον Μητσοτάκη για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και τον θόλο
Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ένωσης Βιομηχάνων Γερμανίας (BDI), κ. Ντίτερ Κεμπφ. H BDI είναι ένας εκ των σημαντικότερων θεσμικών εταίρων της γερμανικής κυβέρνησης και η άποψη της λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν στη χάραξη της γερμανικής οικονομικής πολιτικής.
Ο κ. Μητσοτάκης κλείνει τις επαφές του σήμερα με τον κ. Μισέλ Μπαρνιέ , επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης για το Brexit. Ο κ. Μπαρνιέ έχει μακρά θητεία στους ευρωπαϊκούς θεσμούς ως επίτροπος και, όπως αναφέρουν στη ΝΔ, θεωρείται σύμφωνα με δημοσιεύματα ένας από τους υποψήφιους διαδόχους του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ την επόμενη πενταετία. Η συνάντηση των δύο ανδρών αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ συνεπάγεται μείωση του κοινοτικού προϋπολογισμού η οποία ενδέχεται να έχει άμεσο αντίκτυπο και σε κονδύλια που προορίζονται για την Ελλάδα. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει ήδη εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών που διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και την κατοχύρωση αυτών και μετά το Brexit.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]