Στο άρθρο, με τίτλο «Μία νομική φάρσα που θέτει υπό αμφισβήτηση τις ελληνικές μεταρρυθμίσεις», ο κύριος Γεωργίου χαρακτηρίζεται «αποδιοπομπαίος τράγος», καθώς, παρά το ότι είχε αθωωθεί για τις ίδιες κατηγορίες πριν από λίγους μήνες ή ότι οι στατιστικολόγοι της ΕΕ έχουν εγκρίνει τα στοιχεία που έχει κατέθεσε και ότι περιέγραψαν την τελευταία δίκη ως «προκαθορισμένη φάρσα», ο κύριος Γεωργίου καταδικάστηκε.
Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα, αυτό μπορεί να εκληφθεί ακόμα και ως προσπάθεια ξεπλύματος της κυβέρνησης Καραμανλή, που επέβλεψε τις χειρότερες υπερβολές υπερδανεισμού ενώ αλλοίωνε τα στοιχεία. «Η σκληροπυρηνική αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πιστεύεται ευρέως ότι έχει μία κατανόηση με υποστηρικτές του Καραμανλή» λέει χαρακτηριστικά το άρθρο.
Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Προτιμάμε συζήτηση - «πακέτο» για όλα τα θέματα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
Παράλληλα υπενθυμίζεται πως η περίπτωση Γεωργίου δεν είναι η μοναδική, καθώς τόσο στην περίπτωση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, όσο και της επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Κατερίνας Σαββαΐδου, εφαρμόστηκαν ανάλογες πρακτικές.
Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την διαφορά και να απαλλάξει την δικαιοσύνη από την πολιτική επιρροή, φαίνεται να στήνει τα δικά του δίκτυα επηρεασμού των δικαστικών, παρατηρεί ο αρθρογράφος.
«Ο πραγματικός χαμένος, πάντως, θα είναι η Ελλάδα. Οι επενδυτές θέλουν να ξέρουν ότι μπορούν να λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια. Η Ελλάδα ήδη βρίσκεται στην 133η θέση της κατάταξης της Παγκόσμιας Τράπεζας στο θέμα αυτό και η δημιουργία νέων αμφιβολιών για την ισχύ του νόμου θια ζημιώσει τις προσπάθειες ανάκτησης εμπιστοσύνης», λένε οι FT.