Υπάρχει όμως μία πληθυσμιακή μειονότητα που δεν την ενοχλεί η μυρωδιά της ψαρίλας, ακόμη και των σάπιων ψαριών, εξαιτίας μιας σπάνιας γονιδιακής μετάλλαξης, η οποία προκαλεί οσφρητική «ανοσία».
Όπως ανακάλυψαν επιστήμονες από την Ισλανδία ένα γονίδιο (ΤΑΑR5) επηρεάζει καθοριστικά τον τρόπο που οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται όσες μυρωδιές περιέχουν την τριμεθυλαμίνη, μια ουσία που υπάρχει και στα σάπια ψάρια.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον νευρολόγο δρα Κάρι Στέφανσον, ιδρυτή της ισλανδικής εταιρείας ανάλυσης γονιδιώματος deCODE, μελέτησαν 9.122 ανθρώπους και έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας «Current Biology», σύμφωνα με τους «New York Times» και το «New Scientist».
Ύπνος: Τέλος στην αϋπνία με... στρατιωτικό κόλπο - Σταματήστε να μετράτε προβατάκια μέχρι το πρωί
Τα αποτελέσματα της έρευνας τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ένα μικρό μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού φέρει αυτή τη μετάλλαξη που χαρίζει ανοσμία στην ψαρίλα.
Στην Ισλανδία το ποσοστό εκτιμάται ότι δεν ξεπερνά το 2%, ενώ σε άλλες χώρες πιστεύεται ότι είναι πολύ μικρότερο.
.Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr