Αυτό αποδεικνύει μια νέα έρευνα του πανεπιστημίου Columbia της Νέας Υόρκης, ερευνητές του οποίου έχουν αναπτύξει έναν αλγόριθμο, που ανακάλυψε πως υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ του μήνα γέννησης κάποιου, και την πιθανότητα να προσβληθεί από συγκεκριμένες αρρώστιες ή παθήσεις.
Εξετάζοντας, μάλιστα, στοιχεία και ιστορικά της Νέας Υόρκης, βρήκαν 55 διαφορετικές περιπτώσεις, να συνδέονται με την εποχή γέννησης κάποιου.
Όπως σημειώνεται, όσοι γεννιούνται τον Μάιο είναι οι “πιο τυχεροί”, με τους γεννηθέντες τον Οκτώβριο να βρίσκονται στον αντίποδα.
Ιανουάριος- Υπέρταση, καρδιομυοπάθεια
Φεβρουάριος- Καρκίνος του πνεύμονα και των βρόγχων
Μάρτιος- Καρδιακή ανεπάρκεια, διαταραχή μιτροειδούς βαλβίδας, αρρυθμία
Απρίλιος- Κυνάγχη
Μάιος- Ο πιο τυχερός μήνας, δίχως αυξημένες πιθανότητες για κάποια ασθένεια
Ιούνιος- Σοβαρή πιθανότητα στηθάγχης
Ιαπωνία: Επίθεση με μαχαίρι έξω από σιδηροδρομικό σταθμό – Ένας νεκρός και δύο τραυματίες
Ιούλιος- Άσθμα
Αύγουστος- Ακόμη ένας τυχερός μήνας
Σεπτέμβριος- Tάση για εμετούς
Οκτώβριος- Ο πιο “άτυχος” μήνας. Επιρρεπής σε τσιμπήματα εντόμων, σε σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και αναπνευστικές λοιμώξεις
Νοέμβριος – Λιγότερο πιθανός ώστε να αναπτυχθεί αρρυθμία, διαταραχή μιτροειδούς βαλβίδας, καρκίνος του πνεύμονα
Δεκέμβριος- Μώλωπες
Επιθυμία των ερευνητών είναι τα νέα στοιχεία που παρέχονται, να συνδράμουν ώστε να ανακαλυφθούν νέοι παράγοντες, που συντελούν στο εάν κάποιος προσβάλλεται από μία πάθηση ή όχι.
“Είναι σημαντικό να μην αγχώνεται κανείς υπερβολικά λόγω αυτών των αποτελεσμάτων, γιατί ακόμη και αν εντοπίσαμε όντως σημαντικές συνδέσεις, ο γενικότερος κίνδυνος που εντοπίσαμε δεν είναι και τόσο σημαντικός”, σημείωσε ο δόκτωρ Tatonetti, που συμμετείχε στην έρευνα.
“Το ρίσκο, που σχετίζεται με τον μήνα στον οποίο γεννιέται κανείς είναι σχετικά ασήμαντο, όταν συγκριθεί με πιο καθοριστικούς παράγοντες, όπως οι διατροφικές συνήθειες κάποιου και το εάν αθλείται”.
Πρόθεση της ερευνητικής ομάδας είναι να επεκτείνει την έρευνα της και σε άλλα σημεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, προκειμένου να εξετάσει με αρτιότερο τρόπο και τα αποτελέσματα των ερευνών της
Ειδήσεις σήμερα
Σάλος στην Τουρκία: Αδιαθεσία Ερντογάν κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης
Συντάξεις-δημόσιο: Συμφέρει να φύγεις κάποιος στα 67 ή στα 40 έτη ασφάλισης;
ΕΝΦΙΑ: Οι 2 στρεβλώσεις της νομοθεσίας