Διερχόμενος που είδε να πωλούνται τα ζωάκια -καθώς απαγορεύεται η αγοραπωλησία τους- ενημέρωσε τη Φιλοζωική Οργάνωση Θεσσαλονίκης «Νοιάζομαι», μέλη της οποίας ειδοποίησαν την αστυνομία.
Ωστόσο, όταν το περιπολικό κατέφθασε στο σημείο, ο πωλητής είχε εξαφανιστεί αφήνοντας πίσω του τα παπάκια που μεταφέρθηκαν στο Α.Τ Χαριλάου και άρχισε η προσπάθεια ανεύρεσης χώρου φιλοξενίας τους.
Ύπνος: Τέλος στην αϋπνία με... στρατιωτικό κόλπο - Σταματήστε να μετράτε προβατάκια μέχρι το πρωί
«Τότε μας ειδοποίησαν αν μπορούμε να τα φιλοξενήσουμε για λίγες μέρες, μέχρι να μεταφερθούν στο Ζωολογικό Κήπο του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου φιλοξενεί οικόσιτα ζώα για να παραμείνουν εκεί μόνιμα», εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Πηνελόπη Καραγιάννη από την εθελοντική οργάνωση «Δράση για την Αγρια Ζωή» που ανέλαβε να παραλάβει και να φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις της τα παπάκια.
Όπως διευκρίνισε, επειδή ήταν πολύ μικρά, τα περισσότερα πέθαναν μέσα σε λίγες ώρες, ωστόσο επέζησαν 16 και μέχρι να ξεπεράσουν τον κίνδυνο, θα παραμείνουν στο Κέντρο Περίθαλψης ‘Αγριων Ζώων στο Καλοχώρι.
«Το θέμα βέβαια είναι να φύγουν όσο το δυνατόν συντομότερα καθώς, ως οικόσιτα, μεταφέρουν διαφορετικές ασθένειες και υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης στα άγρια ζώα που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις μας», ξεκαθάρισε η κ.Καραγιάννη.