Σημειώνεται πως στις περιφέρειες σε μετάβαση (Δυτική Μακεδονία, Ιόνια Νησιά, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη) και στις λιγότερο αναπτυγμένες (Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Ηπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα) οι υποβληθείσες αιτήσεις υπερβαίνουν τον διαθέσιμο, ανά κατηγορία περιφέρειας, προϋπολογισμό.
Για την αξιολόγηση των επενδυτικών σχεδίων θα εφαρμοστεί η μεθοδολογία της συγκριτικής αξιολόγησης. Η διαδικασία έχει, ήδη, ξεκινήσει -όπως ενημερώνει το ΥΠΑΝ- και βρίσκεται στη φάση ελέγχου των δικαιολογητικών συμμετοχής.
Σε γενικές γραμμές, η δράση αφορά στη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων υφιστάμενων και νέων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για την επιχειρηματική αξιοποίηση υγρών και στερεών αποβλήτων. Σκοπός είναι τα απόβλητα, ύστερα από επεξεργασία, να μπορούν να επανεισαχθούν στον κύκλο παραγωγής και να επαναχρησιμοποιηθούν ως πρώτες ύλες, υλικά ή ουσίες, για να εξυπηρετήσουν και πάλι είτε την αρχική τους χρήση είτε άλλες χρήσεις.
Σύμφωνα με το υπουργείο, τα αναμενόμενα οφέλη από την υλοποίηση των έργων αφορούν:
* στη βελτίωση του ενεργειακού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος της χώρας, μέσω της αξιοποίησης ανακυκλώσιμων/ανακυκλωμένων πρώτων υλών και αποβλήτων,
* στη μείωση του ελλείμματος κοινωνικής αποδοχής των εγκαταστάσεων διαχείρισης αποβλήτων,
* στην περιφερειακή ανάπτυξη, μέσω της αύξησης της εγχώριας προστιθέμενης αξίας και της δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης.
Επένδυση στην οικονομική παιδεία
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Λιβανός: Ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών του ΕΦΕΤ, φρένο στις ελληνοποιήσεις
Κτηματολόγιο: Ξεκίνησε η ανάρτηση σε Ανατολική Αττική και Αχαΐα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr