Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η βρετανική fintech, που από τα μέσα Απριλίου του 2018 δραστηριοποιείται και στην ελληνική αγορά, απέκτησε ευρωπαϊκή τραπεζική άδεια, με έναρξη λειτουργίας το 2019. «Το όραμά μας είναι οι πελάτες μας, είτε πρόκειται για φυσικά πρόσωπα είτε για επιχειρήσεις, να είναι σε θέση να υποβάλουν αίτηση για δάνειο σε μόλις δύο λεπτά από το κινητό τους τηλέφωνο και να έχουν τα χρήματα στο λογαριασμό τους σχεδόν αμέσως. Θα καταργήσουμε τη γραφειοκρατική διαδικασία και θα προσφέρουμε φθηνότερες υπηρεσίες από τους παραδοσιακούς δανειστές», εξηγεί ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Revolut, Nik Storonsky, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι για να ξεκινήσει να διαβιβάζει τις τραπεζικές άδειες σε όλη την Ευρώπη θα χρειαστούν από τρεις έως έξι μήνες.
«Η Revolut παραμένει ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος λογαριασμός fintech στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν μας επαναπαύει», σχολιάζει από την πλευρά του ο Country Manager της εταιρίας για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, Δημήτρης Λιτσικάκης, για να προσθέσει: «Δεν πρόκειται να σταματήσουμε μέχρι η Revolut να είναι η πιο δημοφιλής κάρτα σε ολόκληρη τη χώρα και είμαι βέβαιος ότι θα φτάσουμε εκεί μόλις αρχίσουμε να διαθέτουμε πλήρεις τρεχούμενους λογαριασμούς, καταναλωτικά δάνεια και δωρεάν διαπραγμάτευση μετοχών σε όλη τη χώρα».
Πρωτογενές πλεόνασμα για νέες μειώσεις φόρων: Υπέρβαση 4 δισ. € το 2024
Αξίζει να επισημανθεί πως η Revolut κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών ανοίγει καθημερινά μεταξύ 8.000 και 10.000 τρεχούμενους λογαριασμούς και πραγματοποιεί συναλλαγές άνω των 4 δισ. δολαρίων/μήνα σε αξία. Στην Ελλάδα κατάφερε -σε σύντομο χρονικό διάστημα και δη, χωρίς έξοδα για marketing- να «χτίσει» ένα πελατολόγιο με περισσότερους από 60.000 χρήστες, το οποίο βαίνει συνεχώς αυξανόμενο.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]