Ειδικότερα, μηχανικοί επισημαίνουν ότι η μείωση των προδιαγραφών που αναφέρει το ΥΠΕΝ θα οδηγήσει και στη μείωση της ποιότητας του έργου και κατ’ επέκταση στην αύξηση των προβλημάτων που ήδη έχουν εντοπιστεί. Παράλληλα, εκπρόσωποι τονίζουν στον Ελεύθερο Τύπο ότι στους νέους δασικούς χάρτες οι αντιρρήσεις και τα πρόδηλα σφάλματα θα είναι πολύ περισσότερες στις περιοχές κοντά σε οικισμούς και πόλεις, σε αναδασμούς, παραχωρητήρια και διάφορες διοικητικές πράξεις.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον «Ε.Τ.» ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διπλωματούχων Αγρονόμων Τοπογράφων, Μιχάλης Καλογιαννάκης, «δυστυχώς το υπουργείο επέλεξε να κάνει το ίδιο λάθος που έγινε στους προηγούμενους δασικούς χάρτες και να αποκλείσει τους μηχανικούς από τη σύνταξη των νέων δασικών χαρτών. Αυτό θα οδηγήσει στην ακόμα μεγαλύτερη επιβάρυνση των πολιτών, αν τη συνδυάσουμε και με τη μεγάλη μείωση του οικονομικού αντικειμένου στους νέους διαγωνισμούς. Εκτός όμως από τα παραπάνω, το πρόβλημα αυτό θα επηρεάσει και τη σύνταξη του Κτηματολογίου».
Να υπενθυμίσουμε ότι για τις εργασίες κατάρτισης Δασικών Χαρτών ορίζεται ενιαία τιμή μονάδας ίση με 0,64 €/στρέμμα έκτασης δασικού χάρτη, ενώ στους παλαιότερους διαγωνισμούς η αντίστοιχη τιμή ήταν 1,00 €/στρέμμα.
Μαρίνα Ξυπνητού
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου