Πώς αισθάνεσαι λίγες ώρες πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της σειράς;
Το αποτέλεσμα πιστεύω θα μας δικαιώσει όλους, έχει γίνει μία εξαιρετική δουλειά. Η σειρά διαδραματίζεται το 1969 και φτάνει στα μέσα της δεκαετίας του 70, μία εποχή που στιγματίστηκε από τη Χούντα. Η οικογένεια Αντωνοπούλου ζει σε μία πολυκατοικία, όπου προσπαθεί να χτίσει τη ζωή της μέσα σε όλες αυτές τις δυσκολίες. Το σενάριο των Νίκου Απειρανθίτη και Κατερίνας Μπέη δίνει τον παλμό της εποχής, ωστόσο έχει εμπλουτιστεί με ενέσεις χιούμορ και όλο αυτό δημιουργεί έναν υπέροχο συνδυασμό.
[fwduvp preset_id=”test” playlist_id=”Test”]
Τι σε κάνει περισσότερο χαρούμενο αναφορικά με αυτή τη δουλειά;
Το ότι μπορούμε να μιλάμε για αισθητική. Στη σειρά έχουμε 5 ανθρώπους που κάνουν εκπληκτικά τη δουλειά τους και αυτό αποτυπώνεται. Το σενάριο των Νίκος Απειρανθίτη και Κατερίνας Μπέη, η σκηνοθεσία της Όλγας Μαλέα, η φωτογραφία του Βασίλη Κασβίκη, ο production designer Δημήτρης Κατσίκης, αλλά και η ομάδα παραγωγής της Tanweer έχουν βάλει τα δυνατά τους. Κι εμείς οι ηθοποιοί, φυσικά, προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε στις υψηλές απαιτήσεις που έχουν δημιουργηθεί.
Τα «Καλύτερά μας χρόνια» σημάνουν την επανεκκίνηση της ΕΡΤ στη μυθοπλασία, μαζί φυσικά με τις άλλες δύο σειρές που θα προβάλλονται. Πώς βλέπεις την εν λόγω προσπάθεια;
Η μυθοπλασία αρχίζει να βγαίνει από το καβούκι της και οι περισσότερες σειρές που βλέπουμε φέτος είναι ωραίες. Το κοινό μπορεί να δει προσεγμένες παραγωγές, αυτό είναι εκπληκτικό καθώς περάσαμε από τη φάση των τούρκικων σίριαλ. Η ΕΡΤ, συγκεκριμένα, κάνει μία νέα αρχή, νιώθω ότι είναι ένα νέο κανάλι. Και οι τρεις σειρές («Τα καλύτερά μας χρόνια», «Χαιρέτα μου το Πλάτανο», «Η τούρτα της μαμάς») νομίζω θα αγκαλιαστούν από το κοινό.
Έχεις άγχος για την τηλεθέαση;
Μου αρέσουν οι αριθμοί, κοιτάζω τα νούμερα, στέκομαι περισσότερο όμως στο τι θα ακουστεί για την ποιότητα της δουλειάς μας. Για τα νούμερα, που μπορεί να κάνει ακόμη και ένα φτηνό ριάλιτι, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος, ακόμη και τώρα που μιλάμε για μία ποιοτική σειρά. Θέλω η σειρά μας να αγαπηθεί από τον κόσμο. Αυτό με αγχώνει περισσότερο θα έλεγα, το να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις, τις προσδοκίες του.
Θεωρείς ότι οι τηλεθεατές, πλέον, είναι πιο απαιτητικοί στο κομμάτι της μυθοπλασίας;
Σαφέστατα, βομβαρδίζεται από τις παραγωγές του «Netflix», δεν μπορείς πλέον να τους ξεγελάσεις.
Μέσα από το σενάριο θα δούμε και το πώς αλλάζει η τηλεόραση τη ζωή των ανθρώπων… Για σένα αυτή η αλλαγή ήταν θετική;
Όλες οι μεγάλες αλλαγές έχουν δύο όψεις. Από τη μία σαφώς έχει καλυτερεύσει τη ζωή μας αφού μπορούμε ενημερωνόμαστε-να ψυχαγωγούμαστε, από την άλλη η τηλεόραση έχει τη δύναμη να σε κλείνει στο σπίτι και να σε κάνει δέσμιο αυτής της απόλαυσης. Με το σωστό χειρισμό πάντως είναι χρήσιμη.
*Aπό την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr